Circuit cu autocarul 12 zile ITALIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : cu autocarul din Bucuresti

Pret
 • Plecare din 11.07.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 18.07.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 02.08.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 09.08.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 22.08.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 29.08.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 04.09.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 14.09.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 25.09.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 29.09.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 09.10.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 19.10.2019 : 550 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 14.11.2019 : 550 EUR / persoana / sejur

Italia D‘Amore

 Graz - Padova – Venetia –Verona –Milano – Pisa - Florenta – San Gimignano – Siena– Roma Tivoli – Cassino –Napoli –Pompei –Assisi – San Marino – Ljubljana– Zageb- Belgrad


Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. (Cazare în Budapesta).

Ziua 2. Budapesta – Graz – Padova

Bună dimineața! După micul dejun pornim spre Graz, al doilea oraş ca mărime al Austriei situat la poalele Alpilor. Orasul a fost declarat Oraş al Deliciilor Culinare, în 2008 fiind astfel prima capitală austriacă a savorii. Deci nu ne-am putea afla într-un loc mai bun pentru a degusta din bunătăţile tradiţionale austriece. Faimosul Apfelstrudel este o experienţă culinară obligatorie în orice cafenea austriacă. Savurează-l împreună cu un cappuccino. După ce ne-am delectat cu bunătăţurile locale ne îmbarcăm în autocar şi ne îndreptăm spre Padova unde ajungem în cursul serii. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură italiană.

Ziua 3. Padova - Veneţia - Verona

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Veneția, care a fost declarată, în 1979, patrimoniu al umanității de către UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco îmbarcându-ne într-o croazieră la bordul unui vaporetto care ne poarta lin până în centrul oraşului. La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco, care a adăpostit timp de aproape o mie de ani mormantul Sfântului Marcu. Tot in Piata San Marco zarim silueta inalta si zvelta a Campanilei, cea mai inalta constructie din Venetia, cu cei 98.5 m, ofera cea mai incantatoare priveliste. Acum este ocazia să tocmim un gondolier și să navigăm alene pe canalele orașului, locul perfect să admirăm arhitectura inconfundabilă a clădirilor, palatelor, monumentelor şi podurilor vechi de secole, să simțim vibrația acestui oraș unic, romantic prin definiție. Calatoria noastra continua spre Verona, unde ne ajungem in cursul serii. Cazare la hotel in zona Verona. 

Ziua 4. Verona - Milano - Pisa - Montecatini

După micul dejun, ne așteaptă poezia Veronei. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. Ieșim din atmosfera romantică și ne avântăm spre Arena - Amfiteatrul din Verona, al treilea ca mărime din Imperiul Roman după Capus de langa Neapole, si Colosseum din Roma. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Lăsăm totul în urmă și pornim spre Milano, orașul unde shopping-ul este la putere. Ne indreptam la pas spre Piazza del Duomo, unde admirăm Domul din Milano. O adevărată paradă a modei și a frumuseții mediteraneene ni se dezvăluie în Galeriile Vittorio Emmanuele. Ne continuam traseul nostru pietonal pana la Piazza della Scala, de unde avem ocazia sa admiram frumoasa cladire a Operei. Dupa ce ne-am incarcat cu multe amintiri frumoase din capitala Lombardiei pornim spre Pisa. Majoritatea oamenilor cunosc faimosul turn inclinat din Pisa, dar putini stiu insa ca acesta este parte componenta a unui intreg ansamblu de constructii medievale numit Campo dei Miracoli. După pozele obligatorii, ne continuăm periplul spre Montecatini. Aici ne vom odihni peste noapte. Cazare la hotel in Montecatini.

Ziua 5. Montecatini - Florenta - San Gimignano - Sienna

Buon giorno, Italia! Florența ne așteaptă și nu putem dezamăgi așa o destinație. Vedem Catedrala Santa Maria del Fiore. Daca Piazza del Duomo este considerata centrul religios al Florentei, cea de-a doua piata importanta a orasului Piazza della Signoria, a fost dintotdeauna considerata centrul civic. Ne continuam traseul pietonal urmand cursul stradutelor medievale si ajungand la batranul pod peste raul Arno, Ponte Vecchio. Pornim mai departe spre San Gimignano. Zărim Palazzo Comunale, admirăm frescele bisercii Sf. Augustin și înțelegem de ce UNESCO a inclus centrul istoric al orașului pe lista sa de patrimoniu. Aici crește și unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, șofranul. Drumul ne duce mai departe, așa că ne luăm rămas bun de la turnurile medievale și pornim spre Siena.  Ne plimbăm și ne oprim să admirăm cea mai mare piață a orașului, Piazza Del Campo, unde ne oprim pentru o ceașcă de cappuccino cu gust adevărat. Revigorați, suprindem cu aparatul foto Palazzo Publico, Torre del Mangia și zăbovim lângă Dom. Însă comoara locului se află în interiorul Domului, în Altarul lui Piccolomini unde admirăm patru statui sculptate de Michelangelo, reprezentându-i pe sfinții Petru, Pavel, Gregory și Pius. Pe seară, ne întoarcem la Montecatini. Cazare la hotel in Montecatini.

Ziua 6. Montecatini - Roma

Suntem în cea de-a șasea zi a călătoriei noastre! Ne luăm la revedere de la Montecatini și ne îndreptăm spre Roma. Supranumită ”Caput mundi” (”Capitala lumii”), la ”Città Eterna” (”Cetatea eternă”) sau, pur și simplu, ”l'Urbe” (”Orașul”), Roma are o istorie îndelungată. Roma are nevoie de timp pentru a fi descoperită, dar astăzi vom începe prin a descoperi o parte din comorile Romei: Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul, Columna lui Traian, Piata Venetia , Capitoliul si Pantheonul. Orice alte cuvinte aici ar fi de prisos in fata maretiei acestor constructii! Dupa ce “Cetatea Eterna” ne-a convins de venerabila sa varsta vom admira si frumusetea sa unica in Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei, iar definite grandorii o vom afla in Basilica San Pietro. Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritata. Cazare la hotel in Roma.

Ziua 7. Roma – Vatican - Tivoli

Mic dejun. Azi avem zi libera pentru vizita individuala in Roma. Vom descoperi Vaticanul, reședința Bisericii Catolice și cel mai mic stat din lume, condus de episcopul Romei, Papa. Pe o suprafață de doar jumătate de un kilometru pătrat vom descoperi unele dintre cele mai importante monumente și opere de artă ale omenirii: Bazilica Sfântul Petru unde putem vedea și faimoasa Capelă Sixtină. Muzeele Vaticanului sunt un complex format din zece muzee unde sunt păstrate opere semnate de Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Tițian, Rafael sau Crivelli iar la finalul vizitei facem un tur si prin Grădinile Vaticanului, celebre pentru monumentele sale, fântânile și fortificațiile renascentiste și baroce. După o zi petrecută în Statul Cetății Vaticanului, vă veți convinge că nicio vizită la Roma nu este completă fără o zi petrecută la Vatican. Dupa amiaza sugeram o excursie optionala la Villa d'Este din Tivoli, pentru a admira un exemplu de arhitectură renascentistă care si-a pus amprenta asupra grădinilor sale somptuoase, terasate, decorate cu cascade și fântâni arteziene. Ne intoarcem la hotelul nostru din Roma cu inima plina de amintiri frumoase.

Ziua 8 . Roma - Cassino - Napoli - Pompei

Astăzi ai o zi la dispoziție pentru a-ți face propriul traseu prin Roma și pentru a descoperi acest oraș în ritmul tău. Dacă vreți să descoperiți mai mult din farmecul Italiei, astăzi puteți opta pentru o excursie la Napoli și Pompei. In drumul nostru spre Napoli ne vom opri in Cassino pentru a vizita Abația Monte Cassino ce a fost întemeiată de Sf. Benedict și este în prezent una dintre cele mai faimoase mănăstiri din lume. Ne continuam programul si vom face o incursiune în forfota și haosul atât de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc incat, practic a devenit aproape un cliseu - un oras al pizzeriilor, al operei, al pietelor aglomerate, al Sophiei Loren (nascuta in apropiere), un oras microbist, religios si familist. Urmam traseul turistic clasic si ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal si in Piata Plebiscitului. Dupa ce ne-am incarcat bateriile ne incheiem excursia de astazi cu o vizită la Pompei. Nici un alt oras din Italia nu evoca atat de puternic realitatea vechiului Imperiu Roman asa cum o face Pompeiul. In cursul serii revenim in Roma pentru a ne odihni pentru o noua zi.

Ziua 9 . Roma - Asissi - San Marino - Padova

Ne luăm la revedere de la Roma și ne îndreptăm spre Asissi, orașul în care s-a născut Sfântului Francisc, ocrotitorul Italiei. După o plimbare prin șarmantul orășel întins pe colinele line ale Muntelui Subasio, important loc de pelerinaj pentru catolici, mergem mai departe către San Marino, un microstat de doar 61 de kilometri pătrați și cu doar 33.500 de locuitori. Cele trei fortărețe cățărate pe coasta Muntelui Titan - Guaita, Cesta și Montale - oferă o panoramă impresionată spre Munții Apenini și spre Marea Adriatică, așa că sfatul nostru este să nu rătăciți tocmai astăzi aparatele foto! Dupa vizita în San Marino ne îndreptăm spre Padova. Cazare la un hotel din zona Padova.

Ziua 10 . Padova - Ljubljana - Zagreb

Ne luăm la revedere de la Padova și de la Italia și ne îndreptăm spre Ljubliana, luam un mic dejun sățios si pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria într-un prezent vibrant și viu. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Pornim apoi spre Zagreb. Situat în nordul Croatiei, acesta a rezistat eroic atacurilor turcesti dar și cutremurului devastator din 1880. În vizita noastră, vedem pespectiva spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți în Piaţa Centrală Zrinjevac – numită oficial Trg Nikole Šubića Zrinskog. În Tunelul Grič, care leagă străzile Mesnička și Radićeva, ne dăm voie să simțim istoria și să păstrăm un moment de liniște. Construit în 1943, a fost folosit ca adăpost în timpul raidurilor aeriene în al II-lea război mondial. Ne indreptam catre hotelul nostru din Zagreb pentru cazare. Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

Ziua 11. Zagreb – Belgrad

Dupa micul dejun ne îndreptăm spre Belgrad, unde incepem vizita prin Poarta Leopold, punctul de acces către centrul istoric. Cetatea se află în Parcul Kalemegdan, un spațiu ce se întinde până la malurile Dunării și ale Râului Sava. În jurul cetății, la distanță de câțiva pași zărim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fântâna Romană, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturală, Monumentul Recunoștinței Franceze, Poarta Vidin și Turnul cu Ceas. Facem o scurtă oprire la Catedrala Ortodoxă Arhanghelul Mihail, ne continuăm vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunătoare catedrală ortodoxă din Balcani, incendiată de către turci în 1595 și reconstruită în secolul XIX. De aici, pornim spre Belgrad-ul nou. Oprire obligatorie la Cetatea Zemun cu al său Turn Millenium… și moment pentru poze. Ne indreptam spre hotelul nostru din Belgrad pentru cazare. 

Ziua 12. Belgrad – Bucureşti

Călătoria noastră se apropie de sfârșit! De la Belgrad ne îndreptăm spre București, unde vom ajunge în cursul serii.

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar climatizat, exceptand zilele 7 si 8 (cu transportul public);
 • 11 nopți de cazare la hotel de 2-4*;
 • 11 mic dejun;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

TARIFUL NU INCLDE:

 • Tivoli – 20 €/pers;
 • Napoli si Pompei - 35 €/pers;
 • Seara traditionala in Belgrad 25 €/pers.

CHRISTIAN

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >