Circuit cu autocarul 5 zile ISTANBUL

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : cu autocarul din Bucuresti

Pret
 • Plecare din 29.11.2017 : 160 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 13.12.2017 : 160 EUR / persoana / sejur

Istanbul – Traditii Bizantine

În această călătorie avem ocazia să descoperim comorile unuia dintre cele mai mari orașe din lume Istanbul: Moscheea Albastră – Sfânta Sofia – Palatul Topkapi – Marea Marmara - Insula Prinţului – Strâmtoarea Bosfor – Palatul Dolmabahce

Ziua 1. București – Istanbul (625 km)

Călătoria noastră începe din Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Pentru că drumul nostru trece prin Edirne, vechiul Adrianopole, hai să profităm de popasul prelungit și să admirăm Moscheea Selimiye, cu ale sale minarete demne de Cartea Recordurilor (înalte de 80 m). Ridicată la comanda lui Selim II și inaugurată în 1575, moscheea este considerat unul dintre cele mai impunătoare edificii religioase din întreaga Turcie. Istanbul te întâmpină seara ca un joc de lumini și umbre, lăsându-ți imaginația să anticipeze încă de acum comorile de vizitat a doua zi. Zărim în treacăt forfota de oameni de la Podul Galata iar, în depărtare, se ridică impunătorul Turn Galata (clădit de Genovezi în 1348 ca turn de veghe asupra Bosforului) stând indiferent în perdeaua de lumini ambientale. Ne retragem la hotel. (Cazare în Istanbul).

Ziua 2. Istanbul – Palatul Topkapi, Sf. Sofia, Moscheea Albastră

Dupa micul dejun, mergem la pas spre Sultanahmet, vechiul oras Constantinopol explorand strazile inguste, palate monumentale, vechea resedinta a sultanilor Otomani, palatul Topkapi, astazi muzeu  este primul obiectiv vizitat. Urmatorul obiectiv turistic vizitat, aflat la doar cateva minute distanta, este Catedrala Sf. Sofia (Aya Sofya) reper istoric, religios si cultural, capodopera arhitecturala ce atrage milioane de vizitatori in fiecare an. Urmatorul obiectiv turistic este Moscheea Albastra, monument si loc de rugaciune. Spre seara va puteti bucura de o plimbare pe un vas de croaziera, de unde se pot admira impunatoarele palate si moschei din Sultanahmet, frumoasele cladiri de pe cele doua maluri si raidul de barci de pescari care ies in larg spre Marea Marmara. 

Ziua 3. ISTANBUL - Insula Buyukada (Insula Prințului)

Turul insulei începe după micul dejun. Faceți o croazieră pe Marea Marmara până la Insulele Prințului, acum un loc popular, cu plaje nisipoase și frumoase, case vechi de lemn otomane. Faceți un tur de relaxare pe străzile liniștite, înguste ale insulei, cu trăsuri trase de cai. Veți avea timp să vă relaxați sau să explorați în timpul liber. Prânzul este, de asemenea, inclus la un restaurant local.

Ziua 4. ISTANBUL – Palatul Dolmabahce – Marele Bazar

Se incepe ziua cu un mic dejun, dupa care urmeaza vizitarea Palatului Dolmabahce, simbol al autoritatii si grandorii imperiului otomantimp de secole. Dupa vizita la palat urmeaza vizita celui mai important obiectiv turistic al zilei: Marele Bazar. Cel mai mare complex comercial acoperit din lume se intinde pe zeci e aleisi copleseste turistii cu abundenta s diversitatea de marfuri de la fructe confiate si fire de matase la cele mai luxuriante obiecte de podoaba si bijuterii, dar si cafenele si tarabe cu diverse delicii. Seara, aveti ocazia de  beneficia de o seara turceasca unde aveti ocazia sa admirati spectaculosul dans al dervisilor rotitori, la un restaurant cu bucate tradiționale turcești și inevitabilul ceai aromat. (opțional 40 euro/pers.) Este, poate, punctul terminus al traseului turistic din Istanbul, dar experiența rămăne una plină de savoare și de emoții mixte. 

Ziua 5. Istanbul - București (625 km)

Dupa micul dejun lasăm în urmă orașul care se întinde pe 2 continente și ne îndreptăm spre casă. Se tranzitează teritoriul Bulgariei. Sosire în Bucureşti după 21.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar climatizat, în zilele 1 şi 5;
 • 4 nopți de cazare la hotel de 3*
 • 4 mic dejun;
 • ghid local în ziua 2
 • tur de Istanbul by night cu trecere peste Bosfor în ASIA;
 • croazieră pe Bosfor;
 • gustare tradițională (kebab, ayran și baclavale) în ziua 2
 • gustare tradițională (covrig cu susan, ceai sau cafea) în ziua 4
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Insula Prințului – 35 euro/pers;
 • Seara turcească – 40 euro/pers.

 

 

 

CHRISTIAN

Circuit cu autocarul 5 zile ISTANBUL
 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >