Circuit cu autocarul 7 zile GRECIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : Cu autocarul din Bucuresti

Pret
 • Plecare din 24.06.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 15.07.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 22.07.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 04.08.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 19.08.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 26.08.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 02.09.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 09.09.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 16.09.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 23.09.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 01.10.2019 : 290 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 14.10.2019 : 290 EUR / persoana / sejur

Legendele Olimpului – Circuit Grecia

Veliko Tarnovo - Mănăstirea Rila - Meteora- Termopile - Atena- Cap Sounion – Canalul Corint - Epidaurus – Nafplio – Micene - Delphi - Sofia


Ziua 1. București – Veliko Tarnovo - Mănăstirea Rila - Serres

Călătoria noastră începe din Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Tranzitam Bulgaria. Nici nu ne-am obișnuit cu verdele dealurilor bulgărești care domină peisajele când ajungem la Veliko Târnovo “Orasul Tarilor”, fosta capitala a Bulgariei Medievale. Fosta Capitală Bulgară ne întrece toate așteptările: Cetatea Tsarevo domină înălțimile, iar în oraș ne încântă străduțele și casele cu aerul lor medieval. Cafenele și restaurante primitoare ne fac cu ochiul la fiecare colț de stradă. Noi însă avem de văzut Monumentul Asăneștilor, Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic, Catedrala din Veliko Tarnovo, Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri, Biserica Sfinților Petru și Pavel. Și evident, impozanta Cetate Tsarevets. Urmatoarea noastra oprire va fi la Mânăstirea Rila, cea mai mare mănăstire ortodoxă din Bulgaria, construită în anul 927. Ne continuăm drumul spre Serres. Cazare in zona Serres – Sidirokastro.

Ziua 2. Serres– Croaziera Athos – Salonic - Riviera Olimpului

 Ȋncepem ziua cu un mic dejun la hotel dupa care plecam spre Uranoupoli, langa Sfântul Munte Athos, cel mai important complex de mănăstiri ortodoxe din Grecia. Timp liber pentru plajă, sau opţional croazieră (aprox. 2 h 45 min.) pentru a vedea 8 din cele 20 de mănăstiri şi schitul Sfânta Ana. Continuăm spre  Salonic (Thessaloniki), o metropola frematand de viata situata pe malul Marii Egee. Descoperim Arcul lui Galerius si semeata Rotonda. Ne indreptam privirea spre mare si zarim silueta zvelta a Turnului Alb. Pe vremuri era denumit Turnul Insangerat, din cauza ca fusese folosit drept inchisoare si loc de executii. Asigura-te ca urci pana pe acoperis, de unde poti admira fumoasa panorama a tarmului din Salonic. Ne indreptam pasii spre Biserica Sf. Dumitru – cea mai mare biserica din Grecia. Lasam in urma frumosul oras de la Marea Egee si ne indreptam spre hotelul nostru situat pe Riviera Olimpului. Cazare la hotel.

Ziua 3. Sf. Paraschevi - Meteora – Termopile - Atena

Noua zi promite tot ce e mai bun din două lumi atât de diferite, și totuși atât de similare: Meteora și Atena, un lăcaș sfânt și o capitală a zeilor. In drumul spre Kalambaka facem un scurt popas pentru a vizita Mănăstirea Sfânta Paraschevi. Ne indreptam pasii spre Meteora, al doilea centru monastic ortodox al Greciei, după Sfântul Munte Athos, și monument ocrotit de UNESCO. Aflat într-o pădure de stânci, deasupra Mării Egee, complexul Meteora mai găzduiește 6 mânăstiri, din 24 câte au fost inițial, ruine și peșteri ale sihaștrilor. Cea mai importantă mănăstire din complex este cea a Marelui Meteor, construită în secolul XIV. Regina Maria a României a fost prima femeie care a vizitat această mânăstire, în anul 1921. După vizitarea locurilor sfinte, continuăm drumul spre Atena cu un scurt popas la Termopile, locul eroicei batalii intre Spartani si Persi. In cursul serii ajungem in Atena , leagănul civilizației occidentale. Cazare in Atena.

Ziua 4. Atena - Cap Sounion

Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun. Insotiti de catre ghidul local vom vizita situl Acropolis, în care vom descoperi Partenonul, Teatrul lui Dionis, Templul lui Nike, Templul Erechtheion și Sanctuarul Asclepius. Vom explora Templul lui Zeus, Antica Agora, Templul lui Hefaistos și vechiul cimitir Keramikos. Ne continuam vizita in Atena cu un tur panoramic de oras: Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Piata Omonia, Stadionul Olimpic. După turul istoric, avem program liber in Atena sau, opțional, cei care simt că vor să mai descopere Grecia, locurile ei pitorești și zeii săi măreți, sunt invitați să viziteze Cap Sounion, situat în sudul Peninsulei Attica, renumit atât pentru rolul de sanctuar de la malul mării, cât și pentru ruinele Templelor Atenei și ale lui Poseidon. Dacă vă doriți să urmăriți un apus de soare grecesc, deasupra mării, însoțiți de zeul apelor, atunci haideți în excursia la Cap Sounion si nu veti regreta. Ne intoarcem in capitala Greciei si ne cazam la acelasi hotel.

Ziua 5. Atena - Corint – Micene - Nafplio – Epidaurus

Mic dejun. Pentru cei care doresc sa descopere si alte locuri frumoase ale vechii Grecii va propunem excursia optionala in Peloponez considerată pe drept #inima Eladei, locul în care Hercule a învins leul din Nemeea, și unde a fugit Paris al Troiei cu frumoasa Elena. Prima noastra oprire va fi la Canalul Corint, un canal artificial care leagă Golful Corint din Marea Ionică de Golful Saronic din Marea Egee. Ne continuam excursia noastra prin Peloponez cu oprire la Micene, unde descoperim Mormantul lui Agamemnon dar si ruinele fostei cetati. Situl arheologic de aici a fost inclus in Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO inca din 1999 iar in cadrul Muzeului de Arheologie vei descoperi o impresionanta colectie de obiecte si artefacte ce atesta traditiile si istoria civilizatiei miceniene, cel mai faimos exponat fiind masca de aur a regelui Agamemnon. Urmeaza Nafplio, unde privirile ne sunt furate de fortificatiile Castelului Palamidi. Cazare in Atena.

Ziua 6. Atena - Delfi - Riviera Olimpului Mic dejun.

Parasim cu regret capitala Greciei si ne indreptam spre situl de la Delphi, considerat de catre grecii antici centrul lumii. Cand vizitezi Delfi, iei parte la o traditie care dureaza de peste 3.000 de ani. In secolul al XII-lea ȋ.e.n, aici au inceput sa vina primii pelerini sa caute sfaturile Pythiei, cel mai faimos oracol al lumii antice. Ne continuam drumul spre Riviera Olimpului trecand pe langa orasele Lamia, Larissa dar si pe langa Castelul bizantin de la Platamonas. Fortificaţia, datând din secolul al X-lea, este amplasată la poalele Muntelui Olimp, cu poziţie strategică asupra drumului de legătură dintre Macedonia şi Thessalia şi Grecia de Sud. Ajungem la hotelul nostru si avem timp liber pentru ultimele cumparaturi pentru cei dragi de acasa. Experiență: ritm și gusturi tradiționale Daca te intrebai cu ce ai mai putea umple timpul inainte de a te retrage la hote, avem pentru tine un pont : cum suna pentru tine “Seara Tradiționala Greceasca (optional). 

Ziua 7. Riviera Olimpului - Sofia - Bucuresti

Mic dejun. Lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat si ne indreprtam spre tara. Mai intai traversam Bulgaria si ne oprim pentru o scurta vizita in capital acesteia – Sofia. Aici pasim in impunatoarea catedrala Alexander Nevschy, ridicata in stil neobizantin in perioada 1904-1912 pentru a sărbători eliberarea de sub dominația otomană. Ne continuam traseul spre Bucuresti unde ajungem in cursul serii.

 

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar climatizat;
 • 6 nopți de cazare la hotel de 3*
 • 6 mic dejun;
 • Tur de Atena cu ghid local;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Croaziera Athos – 28 €/ pers
 • Excursie Cap Sounion– 10 € /pers
 • Excursie in Peloponz -30 € / pers
 • Seara greceasca – 25 €/pers
 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale. 

 

 

 

 

CHRISTIAN

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >