Circuit cu autocarul 7 zile VENETIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : cu autocarul din Bucuresti

Pret
 • Plecare din 19.06.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 08.07.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 22.07.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 01.08.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 12.08.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 26.08.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 04.09.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 18.09.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 29.09.2019 : 270 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 10.10.2019 : 270 EUR / persoana / sejur

VENEŢIA– Magia Oraşului Lacustru

Graz - Padova – Veneţia - Sirmione - Verona – Ljubljana – Zagreb - Belgrad


Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. (Cazare în Budapesta).

Ziua 2. Budapesta – Graz – Padova

Bună dimineața! După micul dejun pornim motoarele şi ne aventurăm în călătoria noastra spre Italia. Prima noastra oprire va fi in Austria la Graz, situat la poalele Alpilor si catalogat ca fiind al doilea oraş ca mărime al tarii. Aici găsim un amestec fericit de stiluri şi mişcări artistice, de la gotic, renascentist şi baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a oraşului. Nu este de mirare că întreg centrul vechi se adaugă astăzi patrimoniului cultural mondial al UNESCO. O lume pitorească a colţurilor ascunse şi a pasajelor secrete şi-a făcut loc lângă împăduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridică vechiul simbol al oraşului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortăreţe. Domul din Graz aduce aminte de zilele în care Grazul era oraş imperial. După ce ne-am delectat cu bunătăţurile locale: Apfelstrudel si Cappuccino ne îmbarcăm în autocar şi ne îndreptăm spre Padova unde ajungem în cursul serii. Ne cazăm la un hotel din zona Padova şi ne pregătim de marea aventură italiană.

Ziua 3. Padova – Venetia

Dupa micul dejun ne îndreptăm spre centrul orasului Padova pentru a descoperi Basilica di Sant’Antonio, locul unde este inmormantat Sf. Anton de Padova. Dar cel mai important obiectiv turistic al Padovei este Capelle degli Scrovegni. Comandata in 1303 de nobilul local Enrico Scrovegni. Ne indreptam spre gara centrala din Padova, de unde luam trenul spre Veneția, orasul lacustru, care a fost inclus în 1979 in patrimoniul universal UNESCO. Străduțele și canalele sunt animate de veselia tipică a italienilor, iar noi ne îndreptăm spre Piața San Marco. La câtiva pasi se află Palazzo Ducale sau Palatul Dogilor care a fost resedinţa, timp de apoape o mie de ani, nu numai a dogilor care au condus Venetia, a politiei secrete şi a Curtii de Justitie, dar şi a închisorilor municipale şi a multor instituţii administrative. Privirile ne sunt atrase de Puntea Suspinelor care unește Palatul de închisoarea în care erau abandonați deținutii. Trecem pe intinerariul nostru uimitor și Basilica San Marco. Revenind, trecem de-a lungul Canale Grande. Este cel mai important canal al Veneției, cu o lungime de patru kilometri. Pe lista noastră se mai află si Podul Rialto. Spre seara ne intoarcem in gara Santa Lucia de unde luam trenul inapoi spre Padova. Ajunsi aici ne urcam in autocarul nostru si ne indreptam spre hotel.

Ziua 4. Padova - Verona - Sirmione

Mic dejun. Dedicam ziua romantismului si vizitam orasul Verona. Povestea Julietei și a lui Romeo și-a pus amprenta asupra acestui oraș pentru totdeauna. Vedem, desigur, balconul Julietei, unde Romeo își declara iubirea cu cel mai trist final din lume. În curtea casei cu balconul, se află o statuie de bronz a Julietei. Se spune că dacă o atingi, vei avea noroc în dragoste. Ieșim din atmosfera romantică și ne avântăm spre Arena - Amfiteatrul din Verona, al treilea ca mărime din Imperiul Roman. Grandoarea sa este azi pusă în slujba artelor (operă, teatru, balet).  Plecand de la Arena mergem pe strada pietonala Via Mazzini.  Aceasta ne conduce la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman si centrul istoric al orasului. Ne indreptam spre Piazza dei Signori, pe vremuri principala piata publica a Veronei. Aici se inalta Palazzo del Comune, Torre dei Lamberti si Palazzo di Sacligeri sau Prefettura, construit ca palat al familiei Scaligeri.  Nu putem pleca din Verona fara sa vedem si Domul. La sosirea în orășelul Sirmione, rămâi pur și simplu stană de piatră. Situat pe o limbă de pământ ce pare să străpungă Lacul Garda, Sirmione arată ca un colț de rai. Priveliștea este absolut încântătore: clădirile vechi, străduțele liniștite, Biserica Santa Maria Maggiore (sec XV), Biserica San Petro (sec. VIII), piazettele, magazinele cu aer desuet, totul participă la un tablou ce te farmecă. Atracția principală din Sirmione este Castelul Scaligera din sec. XIII, o fortăreață superbă cu ziduri înalte și turnuri ce amintesc de piesele de sah, ridicată chiar la malul lacului. 

Ziua 5. Padova – Ljubljana – Zagreb

Dupa un mic dejun sățios ne luăm la revedere de la Padova și de la Italia și ne îndreptăm spre Ljubliana. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante. Pornim apoi spre Zagreb. În vizita noastră, vedem Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți în Piaţa Centrală Zrinjevac – numită oficial Trg Nikole Šubića Zrinskog. În Tunelul Grič, care leagă străzile Mesnička și Radićeva, ne dăm voie să simțim istoria și să păstrăm un moment de liniște. Ne indreptam catre hotelul nostru din Zagreb pentru cazare. Ne odihnim si ne pregatim de o noua aventura pentru urmatoarea zi.

Ziua 6. Zagreb – Belgrad

Dupa micul dejun ne îndreptăm spre Belgrad, unde incepem asediul prin Poarta Leopold, punctul de acces către centrul istoric. Cetatea se află în Parcul Kalemegdan, un spațiu ce se întinde până la malurile Dunării și ale Râului Sava. În jurul cetății, la distanță de câțiva pași zărim: Poarta Zindan, Poarta lui Despot, Fântâna Romană, Biserica Ruzica, Muzeul de Istorie Naturală, Monumentul Recunoștinței Franceze, Poarta Vidin și Turnul cu Ceas. După ce ajungem în Piața Republicii, intrăm în Skadarlija, cartierul boem al Belgradului, corespondent al celebrului Montmartre din Paris, cu o puzderie de cafenele și cârciumi.  Lăsăm în urmă cetatea și facem o scurtă oprire la Catedrala Ortodoxă Arhanghelul Mihail. Ne continuăm vizita cu Catedrala Sf. Sava, cea mai impunătoare catedrală ortodoxă din Balcani. De aici, pornim spre Belgrad-ul nou ca să aflăm de ce mai dăinuie nostalgia epocii Josif Broz Tito. Trecem peste Râul Sava și ne îndreptăm spre fosta clădire a Comitetului Central al Partidului Comunist cunoscut și ca Palatul Federației, cu incursiuni pe strada Nemanjina unde vedem Turnul Genex și Centrul Sava, Statul Major al Armatei Sârbe, Ministerul Finanțelor și clădirea Curții Constituționale. Mausoleul lui Tito se află în Casa Florilor, în complexul muzeal 25 Mai (ziua lui Tito). E posibil să ai impresia că te-ai întors în timp, lipsește doar o fanfară militară, uniformele și steagurile cu secera și ciocanul. Oprire obligatorie la Cetatea Zemun cu al său Turn Millenium dupa care ne indreptam spre hotelul nostru din Belgrad pentru cazare.

Ziua 7. Belgrad – Bucuresti

Călătoria noastră se apropie de sfârșit! De la Belgrad ne îndreptăm spre București, unde vom ajunge în cursul serii.

TARIFUL INCLUDE:

 • transport cu autocar climatizat;
 • 6 nopți de cazare la hotel de 2-4*;
 • 6 mic dejun;
 • Vizita Padova;
 • Vizita Ljubljana;
 • Vizita Zagreb;
 • Vizita Belgrad;
 • ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.


TARIFUL NU INCLUDE:

 • Verona - Sirmione – 25 €/persoana;
 • Seara Traditionala in Belgrad 25 €/persoana;
 • Bilet de tren Padova – Venetia si retur precum si vaporasul in Venetia circa 25 € (se incaseaza in agentie);
 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale.

 

 

 

 

 

 

CHRISTIAN

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >