Circuit cu autocarul 8 zile - SLOVENIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : cu autocarul din Bucuresti

Pret
 • Plecare din 25.07.2019 : 310 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 11.08.2019 : 310 EUR / persoana / sejur
 • Plecare din 09.09.2019 : 310 EUR / persoana / sejur

SLOVENIA - Oaza verde a Europei

Ljublijana – Lacul Bled – Parcul National Triglav – Brda – Postojna – Lipica – Groznjan - Porec – Rovinj –Pola – Opatija – Zagreb - BudapestaZiua 1. București – Budapesta

Iți dăm întâlnire dis-de-dimineață, la ora 6.30 dimineața, in Autogara Centrală - București, să pornim cu dreptul într-o călătorie fabuloasă spre două dintre destinațiile cele mai spectaculoase pe care le adăpostesc Balcanii.  Prima noastra oprire va fi la Budapesta unde ne cazam si ne pregatim pentru o noua aventura.

Ziua 2. Budapesta - Ljublijana

Micul dejun savuros ne da puteri sa pornim la drum, capitala Sloveniei, Ljubljana, ne asteapta. Respirăm aerul curat al unei capitale verzi și savurăm începutul unei călătorii încărcate de istorie. Deși este un oraș de dimensiuni medii, cu aproximativ 280. 000 de locuitori, concentrația de atracții turistice îți dă de gândit imediat. Cu ce începem?! Avem timp să ne lămurim la cină, când vom savura bucatele în care se amestecă, gurmand, influențele celor trei culturi care își pun amprenta asupra locului: germană, latină și slavă. 

Ziua 3. Ljubljana – Lacul Bled

După un mic dejun sățios, pornim la drum. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reunșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala la Bled, renumita statiune a Sloveniei situata in nord-vestul extrem al Sloveniei, la poalele Alpilor Iulieni şi între râurile Sava Bohinjka şi Sava Dolinka. Turistii vin aici sa admire Lacul Bled, care se intinde pe o suprafata de circa 144 de hectare si are o adancime maxima de 30 de metri iar izvoarele termale interceptate sunt directionate catre piscinele unor hoteluri pentru tratamente medicale si divertisment. În inima lacului glaciar Bled se află o insulă în formă de lacrimă, singura insulă naturală din Slovenia, din calcar şi dolomită. Un alt obiectiv turistic reprezentativ al staţiunii Bled îl reprezintă castelul cu acelaşi nume. Seara ne intoarcem in Ljubljana pentru cazare la acelasi hotel.

Ziua 4. Istorie, natură și vin

În a patra zi, pornim, intr-o excursie optionala, spre Alpii Iulieni ai Sloveniei. Piscurile amețitoare, de peste 2000 de metri se îmbină cu ravene abrupte. De-acum se cuvine să știi că te afli în Parcul Național Triglav, numit după cel mai înalt vârf, 2.864 metri. Parcul este un paradis pentru iubitorii de sporturi pe râuri rapide, prin urmare vei avea ocazia să îi vezi pe cei mai cutezători căznindu-se la rafting, cayac sau canoe. După aventura drumului, ne tragem sufletul în cea mai spectaculoasă zona viticolă Brda, supranumita si “Toscana Sloveniei”. Prânzul delicios îl asortăm, cum se cade, cu soiurile locale de vinuri. Se impune și vizitarea unei crame care ne învață mai multe despre tradițiile viticole ale locului. In cursul dupa-amiezei ne intoarcem la hotelul nostru din Ljubljana. Petrecem noaptea în liniște și ne încărcăm bateriile pentru a doua zi.

Ziua 5. Postojna si Lipica

Astazi va propunem o excursie optionala pentru vizitarea pesterei Postojna si a fermei de cai de la Lipica. Podișul Karst este o regiune faimoasă deoarece de aici derivă termenul de carst sau relief carstic. Paleologii descoperă peșteri noi în Slovenia în fiecare an, și sunt deja peste 8000. Însă cea mai mare și mai vizitată este peștera Postojna. Ascunde o serie de minunății, printre care și forme de viață rare. Ajungem la ferma de cai din Lipica. Satul Lipica este faimos datorita cailor albi lipizani, care sunt crescuti in aceasta zona de peste 400 de ani. Ferma de armasari a fost intemeiata in 1580 de catre arhiducele Karl von Habsburg. Herghelia de la Lipica a fost destinata sa creasca si sa amelioreze cai pentru nevoile curtii si ale armatei imperiale. Astazi ferma produce unii dintre cei mai buni cai de rasa pentru Scoala de Dresaj. Avem ocazia sa ii admiram in mediul lor natural intr-un tur al fermei care dureaza circa o ora : cel mai vechi grajd – Velbanca, Muzeul Lipikum, Muzeul Trasurilor, Galeria de Arta Avgust Černigoj, Casa Karst. In cursul serii ne reintoarcem la hotelul nostru din Ljubljana.

Ziua 6. Bun venit în Istria!

Urcăm în autocar și ne pregătim pentru excursia de azi în partea croată a Istriei. Primul popas îl facem în orășelul Groznjan, un oraș medieval a cărui frumusețe originală a fost păstrată până astăzi, prin conservarea zidurilor vechi, forturi, biserici și monumente. Vizităm apoi bazilica din Porec, care datează din secolul V și își păstrează intact farmecul mozaicului auriu. Drumul nostru prin Istria continua cu un popas in Rovinj, pe malul mării Adriatice. În vârful colinei zărim Catedrala Sf. Eufemie, construită de venețieni in secolul al XVII – lea.  Dupa Rovinj, ne oprim si in frumosul orasel Pola. Este cel mai vechi si cel mai mare oras din regiunea istorica Istria fiind cunoscut pentru clădirile sale care au supravietuit încă din perioada romană. Un exemplu in acest sens este Amfiteatrul denumit si Arena, pe care UNESCO l-a inclus in lista sa de patrimoniu inca din 1997. In apropiere se afla si Templul lui Augustus, închinat în cinstea primului împărat al Romei. Pe seară, ajungem în Opatija, pe care o vom descoperi după un somn bun. Cazare la hotel in Opatija.

Ziua 7. Opatija - Zagreb – Budapesta

Despre Opatija se spune că este “marea doamnă a Croației”, stațiunea care practic a dat startul turismului în Croația. Avem de văzut multe, de la Muzeul Croat al Turismului, Biserica Sfântul James (construită în anul 1420), până la statuia Domnița cu pescărușul, care a devenit și simbolul orașului. Pornim spre Zagreb, capitala Croatiei. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă, pe care o simți în Piaţa Centrală Zrinjevac – numită oficial Trg Nikole Šubića Zrinskog. Programul nostru se apropie de sfarsit si ne indreptam catre ultimul punct al calatoriei noastre, Budapesta, unde ajungem in cursul serii. 

Ziua 8. Budapesta – București

După micul dejun, lasăm în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Parcurgem drumul cu amintiri de neprețuit în minte și gata pentru a gusta din istoria altui tărâm misterios și captivant.


TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar clasificat 2-4*
 • 7 cazări hoteluri 2-4*;
 • 7 mic dejun;
 • Vizita Ljubljana;
 • Tur Peninsula Istria
 • Ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Excursie Lacul Bled - 20 €/pers
 • Excursie Triglav & Brda - 20 €/pers
 • Excursie Postojna & Lipica 20 €/pers
 • Crama Borkatakomba 25 €/pers
 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe şi cheltuieli personale

 

 

 

 

 

CHRISTIAN

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >