Pelerinaj Schimbrea la Fata la Manastirea Meteora - 6 zile - GRECIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : Cu autocarul din Bucuresti

Pret
  • Plecare din 02.08.2019 : 345 EUR / persoana / sejur

Pelerinaj de Schimbarea la Fata a Mantuitorului la Manastirea Marea Meteora

 Grecia | 6 zile / 5 nopti | 2018

 

Ziua 1 - Joi (720 km)

Plecare din Bucureşti la ora 06.30 de la baza Dealului Patriarhiei Române (crucea Sfântului Constantin Brâncoveanu) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia– Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic (cină).

Ziua 2 - Vineri (500 km)

Mic dejun. Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului:Biserica Sfântul Dimitrie  (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Ocrotitorul orașului Salonic. Biserica este ridicată pe locul unde a fost martirizat sfântul în prima jumătate a sec. V). Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou înBiserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaşteleSfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu).  Plecare spre Atena, cazare (cină).

Ziua 3 - Sambata (140 km)

Mic dejun. Deplasare către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul înMănăstirea Sfânta Treime (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie)Traversare cu feribotul Eghina – Pireu, deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Cazare Atena  (cină).

Ziua 4 - Duminica (400 km)

Mic dejun. Plecare spre Kalambaka, cu oprire în Evia (a doua ca dimensiune a Grecie după Insula Creta), închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusudin Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena) şi la moaştele Sfântului Cuvios David în Mănăstirea Cuviosului David (nu se cunoaste cu exactitate data înființării mănăstirii, însă se știe că Sfântul Cuv. David a ctitorit prezenta biserică pe locul alteia, mai vechi. Sfântul a viețuit in jurul anului 1550. În această mănăstire a viețuit și părintele Iacov Tsalikis, iar mormîntului lui se află în apropierea bisericii). Traversare cu feribotul Agiokampos – Glyfa. Continuare spre Kalambaka, cazare (cină).

Ziua 5 - Luni (250 km)

Mic dejun matinal. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți). Ora 07.00, participare la Sfânta Liturghie de hram – Schimbarea la Faţă – la Mănăstirea Marea Meteoră.  În funcție de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora. Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic (cină).

Ziua 6 - Marti (720 km)

Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și formalitățile vamale.

 

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar;
  • 5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală) cu mic dejun / demipensiune (în funcţie de programul ales); 
  • Feribot Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina);
  • Feribot Agiokampos – Glyfa (Insula Evia);
  • Însoţitor de grup preot/teolog.TARIFUL NU INCLUDE:

  • Intrarile la obiectivele turistice (2 euro/pax la Rotonda – Salonic, 3 euro/pax  la fiecare mănăstire din Complexul Meteora);
  • Asigurare medicală;
  • Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie).
  • grup minim 30 pers

 

ACTE NECESARE

 

PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII IN TARA!!

 

 

BASILICA

 

 

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >