Pelerinaj Sf Ierarh Nectarie - 6 zile - GRECIA

 
Recomanda prietenilor tai
 

Transport : Cu autocarul din Bucuresti

Pret incepand de la : Incepand de la 345 Eur/pers

Pelerinaj la moastele Sf. Ierarh Nectarie din Eghina

 Grecia | 6 zile / 5 nopti | 2018

 

Ziua 1 - Miercuri (720 km)

Plecare din Bucureşti la ora 06.30 din Dealul Patriarhiei Române (pe platforma dintre Clopotniță și Catedrala Patriarhală) pe traseul Bucureşti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Serres – Salonic (al doilea oraș ca mărime din Grecia. Numele orașului vine de la Thessalonica, soția lui Cassandru, cel care a fondat orașul și sora lui Alexandru Macedon). Cazare Salonic (cină).

Ziua 2 - Joi (500 km)

Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (închinare la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir). Salonic: tur pietonal – vizitarea centrului istoric al oraşului: Biserica Sfântul Gheorghe (cea mai veche biserică din Grecia, sec. V, construită inițial ca mausoleu al împăratului Galeriu), Arcul lui Galeriu (monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297), închinare la moaştele Sfântului Vasile cel Nou în Biserica Sfânta Sofia (construită în sec. VII după modelul Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol) şi la moaştele Sfântului Grigorie Palama care se află în Catedrala Mitropolitană din Salonic (cu hramul Sfântului Grigorie Palama, prima biserică a fost construită în sec. VIII), Turnul Alb (simbol al oraşului, sec. XV, de-a lungul timpului a avut numeroase nume și funcțiuni: fortăreață, închisoare și loc pentru execuții, apărare aeriană, stație meteorologică și muzeu). Plecare spre Atena, cazare (cină).

Ziua 3 - Vineri (140 km)

Deplasare matinală către Portul Pireu (cel mai mare port al Greciei), traversare cu feribotul Pireu – Eghina. În Insula Eghina închinare la moaştele Sfântului Nectarie Taumaturgul în Mănăstirea Sfânta Treime. PARTICIPARE LA SLUJBA ÎNCHINATĂ SFÂNTULUI NECTARIE. (Biserica mănăstirii unde a viețuit Sfântul Nectarie a fost ridicată pe ruinele unei vechi biserici bizantine, între 1904 – 1910 și a fost închinată Sfintei Treimi. Odată cu canonizarea sfântului Nectarie, mănăstirea a primit și acest hram. Deasupra locașului nou se află veche mănăstire, chilia și mormântul Sfântului Nectarie). Traversare cu feribotul Eghina – Pireu, deplasare la Nea Makri, închinare la moaștele Sfântului Efrem cel Nou în Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou (sfântul a fost călugăr în această mănăstire, care la acea vreme avea hramul Bunei Vestiri și a fost martirizat de către turci în timpul invaziei otomane în sec. XV. Sfintele sale moaște au fost descoperite în chip minunat în anul 1945 și așezate în actuala mănăstire. Tot aici este și copacul pe care a fost martirizat sfântul). Cazare Atena (cină).

Ziua 4 - Sambata (400 km)

Mic dejun. Plecare spre Kalambaka, cu oprire în Evia (a doua ca dimensiune a Grecie după Insula Creta), închinare la moaştele Sfântului Ioan Rusu în Biserica Sfântul Ioan Rusu din Prokopi (a fost ridicată în anul 1951, an în care au fost mutate sfintele moaște, care inițial au fost șezate în Biserica Sfinților Constantin și Elena) şi la moaştele Sfântului Cuvios David în Mănăstirea Cuviosului David (nu se cunoaste cu exactitate data înființării mănăstirii, însă se știe că Sfântul Cuv. David a ctitorit prezenta biserică pe locul alteia, mai vechi. Sfântul a viețuit in jurul anului 1550. În această mănăstire a viețuit și părintele Iacov Tsalikis, iar mormântului lui se află în apropierea bisericii). Traversare cu feribotul Agiokampos – Glyfa. Continuare spre Kalambaka, cazare (cină).

Ziua 5 - Duminica (250 km)

Mic dejun. Kalambaka (numele orașului este de origine turcă, înseamnă “Cetate puternică” și provine de la faptul că a fost cu greu cucerit de Imperiul Otoman, datorită rezistenței opuse de către locuitorii orașului, favorizată și de poziționarea strategică a cetății înconjurată de munți), în funcţie de program, închinare în mănăstirile din Complexul Monastic Meteora (al doilea centru monastic al Greciei ca importanță și dimensiune după Muntele Athos. Monahii s-au retras pe vârfurile greu accesibile în sec. IX. Numele de Meteora vine de la Cuv. Atanasie, fondatorul Mănăstirii marea Meteoră în sec. XIV. De-a lungul timpului au fost în această zonă mai multe mănăstiri, schituri, chili, dintre care astăzi doar șase mai sunt active). Plecare spre Salonic, oprire la Mănăstirea Sfânta Paraskevi din Valea Tembi (închinare la moaştele Sfintei Paraschevi. Tot aici se află şi un izvor cu apă tămăduitoare pentru cei care au probleme cu ochii). Cazare Salonic (cină).

Ziua 6 - Luni (720 km)

Mic dejun. Plecare spre România, sosire în Bucureşti la baza Dealului Patriarhiei în funcție de traficul auto și de formalitățile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar clasificat;
  • 5 nopţi cazare în cameră dublă hoteluri 3* (clasificare locală) cu 4 mic dejun / 4 mic dejun + 5 cine (în funcţie de programul ales);
  • Feribot Pireu – Eghina – Pireu (Insula Eghina);
  • Feribot Agiokampos – Glyfa (Insula Evia);
  • Însoţitor de grup preot/teolog.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Intrarile la obiectivele turistice (2 euro/pax la Rotonda – Salonic, 3 euro/pax la fiecare mănăstire din Complexul Meteora);
  • Asigurare medicala;
  • Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie).

 

ACTE NECESARE

 

PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII IN TARA!!

 

 

BASILICA

 

Te intereseaza acest circuit?

Completeaza informatiile tale in campurile de mai jos si te vom contacta pentru a-ti rezerva locul tau in acest circuit. Sigur vei face multe poze si vei vizita multe locuri frumoase!

 
Pentru a te contacta un reprezentant de la agentia cea mai apropiata de tine
ex: Plecare in : 15.07.2013
 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >