Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

10 monumente de vizitat in Paris

10 monumente de vizitat in Paris 27.09.2013 | City Break

Parisul este un oras pe care trebuie sa-l vezi macar o data in viata! Pentru o vacanta reusita la Paris, trebuie sa stii care sunt cele mai importante atractii turistice ale acestuia. Daca Muzeul Luvru si celelalte simboluri culturale ale orasului nu mai sunt de mult necunoscute turistilor, iata o lista de monumente ale Parisului pe care merita sa le vezi intr-un city break.

Cimitirul Pere Lachaise

 Cimitirul Pere Lachaise, Paris

Sursa

Cimitirul Pere Lachaise este unul dintre monumentele macabre ale Parisului, dar pe care trebuie sa le vizitezi, pentru ca aici sunt inmormantate unele dintre cele mai mari nume ale literaturii, ale artei, ale muzicii si nu numai din Europa. Intrarea este gratuita si te poti orienta dupa numele aleilor din cimitir pentru a ajunge sa admiri morminetele lui Balzac si Proust sau chiar mormantul lui Jim Morrison.

Marea Moschee a Parisului

Marea Moschee a Parisului

Sursa

Marea Moschee a Parisului este un monument de origine spaniolo-araba, ce te va impresiona printr-o arhitectura deosebita si prin cele mai frumoase decoratiuni. Construita in perioada 1922-1926, moschea domina peisajul din jur si atrage atentia in special prin turnul sau decorat atent cu placi colorate in verde si alb.

Basilica Sacre Coeur

Basilica Sacre Coeur, Paris

Sursa

Basilica Sacre Coeur se afla in Montmartre, unul dintre cele mai boeme cartiere ale Parisului, in care atractiile turistice se afla la tot pasul, alaturi de cafenele si resturante pariziene deosebite. Basilica este cel mai important monument de aici. Aceasta a fost ridicata la finalul secolului al XIX-lea si este de atunci cel mai reprezentativ monument religios din districtul Montmartre.

Les Invalides

Les Invalides, Paris

Sursa

Hotel Royal des Invalides este o constructie impresionanta, ce dateaza din anul 1671-1676, cand a fost ridicata pentru a servi drept spital pentru soldatii raniti in razboaie. Rolul acestui monument in istoria franceza a fost intotdeauna unul important, insa dupa aducerea trupului neinsufletit al lui Napoleon de pe Insula Sf. Elena, Les Invalides a devenit un simbol istoric deosebit.

Sainte Chapelle

Sainte Chapelle, Paris

Sursa

Sainte Chapelle este unul dintre cele mai valoroase monumente religioase ale Frantei. Aceasta capela a fost construita la cererea Regelui Louis al IX-lea, un avid colectionar de obiecte religioase. Astfel s-a ridicat Sainte Chapelle si domul sau impresionant creat din vitralii de 15 m cu scene din Vechiul si Noul Testament, culminand cu scena Apocalipsei in cel mai inalt punct.

Opera Garnier

Opera Garnier, Paris

Sursa

Palatul Operei sau Opera Garnier este de asemenea un monument simbolic al Parisului. Arhitectura de secol XIX este cea care atrage imediat atentia turistilor asupra cladirii, fiind bogata in decoratiuni si ornamente sculptate. O vizita in Paris poate include si un spectacol de opera sau o simpla vizita in cladirea operei. De neratat este in special tavanul din incaperea principala.

Panteonul din Paris

Panteonul din Paris

Sursa

Panteonul din Paris este un mausoleum ridicat in stil neoclasic, in care se afla mormintele unora dintre cele mai ilustre minti ale Frantei. Acesta este localizat in Cartierul Latin si a fost construit in perioada 1758-1790. Aici poti vizita mormintele lui Voltaire, Emile Zola, Marie Curie, Victor Hugo si asa mai departe.

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame, Paris

Sursa

Catedrala Notre Dame este un monument simbolic al Parisului, atat din punct de vedere religios, cat si din punct de vedere cultural si arthitectural. In perioada 1163-1345 a fost construit cel mai valoros monument religios al capitalei franceze si astazi un obiectiv turistic de neratat. Catedrala include si o colectie de obiecte muzeale impresionante.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf, Paris

Sursa

Arcul de Triumf domina Avenue de Champs-Elysees si a fost construit in perioada 1806-1836. Monumentul impresionant este un atractie deosebita din punct de vedere arhitectural, dar si datorita panoramei pe care o ofera urcarea in cel mai inalt punct al acestuia, de la o inaltime de 50m, asupra Place de la Concorde si asupra Muzeului Luvru.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel, Paris

Sursa

Turnul Eiffel este cel mai important simbol al Parisului, dar si unul dintre cele mai faimoase monumente din lume. Un city break in Paris nu ar fi complet fara o vizita la turn si fara a urca in acesta pentru a admira orasul de sus si pentru a face cele mai frumoase poze de vacanta sau pentru a incerca unul dintre celebrele restaurante de la inaltime.

Cele 10 monumente ale Parisului iti vor umple cu succes city breakul in capitala franceza. Desigur, orasul are foarte multe atractii turistice de oferit, insa acestea sunt cele 10 monumente pariziene pe care nu ai voie sa le ratezi. Ce alte obiective turistice din Paris ar trebui incluse pe lista celor mai reprezentative monumente?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >