Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

10 obiective turistice de langa Stana de Vale – GALERIE FOTO

10 obiective turistice de langa Stana de Vale – GALERIE FOTO 06.03.2013 | Turist in Romania

Stana de Vale este o oaza de liniste, odihna si tratament, din creierul masivului Vladeasa. Este un loc renumit in primul rand pentru apele oligominerale si feruginoase, bioclimatul tonic caracterizat prin presiune atmosferica scazuta, radiatia solara intensa si ionizarea crescuta a aerului. Mai mult decat atat, asezarea grografica a statiunii Stana de Vale ofera o serie de peisaje extraordinare si numeroase obiective turistice naturale.
Ca statiune, Stana de Vale s-a remarcat prin cadrul intim si relaxat pe care il ofera pe tot parcursul anului. Pe timp de iarna, partiile pentru practicarea diverselor sporturi sunt usor accesibile turistilor. Pe langa sporturi de iarana, turistii pot opta pentru agrement de tipul plimbarilor cu snowmobilul, cu sania sau cu alte mijloace de transport inchiriabile, pentru a vizita zonele apropriate sau pur si simplu pentru distractie. In restul anului, statiunea poate fi punctul de plecare pentru drumetii, avand in vedere ca este o zona foarte populata de trasee turistice, marcate corespunzator, ce pornesc fie din zona Izvorului Minunilor, fie din cea a Hotelului Iadolina si cu intoarcere in aceeasi locatie.
Dintre cele mai importante puncte de vizitat in interiorul statiunii, sunt demene de a fi mentionate cateva locatii. Izvorul Minunilor este cel mai important simbol al acestei statiunii, un obiectiv turistic natural inconjurat de numeroase povesti miraculoase si pline de insemnatate. Tot in interiorul statiunii se afla si o manastire si o biserica, cu program liber de vizitare.
Traseele din jurul Stanei de Vale sunt probabil cel mai important motiv pentru care aceasta este atat de accesata de turisti de pretutindeni pe tot parcursul anului. Toate drumetiile cu marcaje sunt realizate astfel incat sa conduca la una dintre minuile naturale ce se afla in jurul statiunii. Astfel, puteti vedea: Cascada Iadolina, Valul Miresei si o serie de alte cascade de diverse dimensiuni; Pestera Meziad, Pestera cu apa, Pestera Ursilor; platourile naturale Padis si Cetatile Ponorului.
Cu un complex de zone naturale vizitabile prin trasee, cu partii de schi si de sanius, Stana de Vale se contureaza ca una dintre cele mai bune locatii din Muntii Apuseni pentru petrecerea unei vacante de neuitat pe tot parcursul anului, fie cu prietenii sau cu familia.
Va prezentam o galerie foto cu 10 dintre cele mai interesante obiective turistice, care trebuie vizitate atunci cand ajungi la Stana de Vale:

Poze de la Stana de Vale

Stana de Vale
Izvorul Minunilor
Cascada Iadolina
 
Pestera Ursilor
Pestera Meziad
Padis
 
Cetatile Ponorului
Pestera cu apa
Coada lacului Lesu
 
Valul Miresei
 

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >