Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

3 orase de vizitat in Olanda: Delft, Haga si Haarlem

3 orase de vizitat in Olanda: Delft, Haga si Haarlem 24.06.2016 | City Break

Olanda este o tara cu o multime de atractii turistice. Cu o nenumarate canale, dar si iesire la Marea Nordului, Olanda are un relief plat care a incurajat dezvolatarea a numeroase orase si mici localitati. Desi majoritatea turistilor aleg sa viziteze doar Amsterdam si Rotterdam, Olanda se mandreste si cu alte orase ce merita sa fie explorate. Noi iti propunem trei: Delft, Haga si Haarlem.

Delft

Delft

Sursa

Acest mic oras aflat la 16 kilometri de Rotterdam este o destinatie interesanta pentru un city break. Faimos pentru canalele sale pitoresti si datorita lui Vermeer, care a ilustrat acest oras intr-una dintre cele mai faimoase picturi ale sale, Delft este un oras vechi, in care istoria si cultura sa fascinanta poate fi remarcata la orice colt de strada. Cu o arhitectura superba, care dateaza in mare parte din secolul al XVI-lea, Delft este destinatia perfecta pentru cei care vor o excursie intr-un loc mai putin invadat de turisti.

Delft

Sursa

Majoritatea atractiilor turistice din Delft se afla, bineinteles, in centrul orasului, unde poti face o plimbare pe jos pentru a admira cele doua catedrale principale: Biserica Veche din secolul al XIII-lea si Biserica Noua, finalizata in 1496 si in care se afla locurile de veci ale celor mai important printi si regi olandezi. Din turnul gotic al Bisericii Noi, ce se inalta la peste 100 de metri, poti admira intregul oras. In apropiere poti face turul fabricii de ceramica regala De Porceleyne Fles. Aceasta este singura fabrica de ceramica dintre cele 32 care functionau in Delft in urma cu patru secole. De fapt, acest oras era faimos in intreaga Europa pentru ceramica delicata care se realiza aici.

Delft

Sursa

Tot in Delft mai poti vizita Muzeul Het Prinsenhof, un mic palat construit in Evul Mediu, dar si Centrul Stiintific din cadrul Universitatii de Tehnologie din Delft, care va face deliciul celor mici.

Haga

Haga

Sursa

Desi Amsterdam este capitala Olandei, in Haga se afla guvernul tarii, dar si resedinta regelui. Acest oras, al treilea ca marime din tara, este si o destinatie interesanta pentru cei care vor sa descopere o alta fateta a Tarilor de Jos. Orice excursie in Haga trebuie sa inceapa chair in inima orasului, la Binnenhof. Acest ansamblu de cladiri de la mijlocul secolului al XIII-lea a fost ridicat in jurului unei curti uriase. In prezent, aceste cladiri gazduiesc Parlamentul olandez, precum si resedinta oficiala a prim-ministrului. Cea mai interesanta cladire din acest ansamblu este Sala Cavalerilor, o cladire gotica impresionanta care si in ziua de azi este folosita pentru banchete oficiale.

Haga

Sursa

Tot in Haga se afla si faimosul Palat al Pacii realizat in stil gotic si neo-clasic, care gazduieste Curtea Internationala a Justitiei. Interiorul a fost decorat cu obiecte si materiale aduse in toate colturile lumii, inclusiv marmura din Italia, oranamente din fier forjat din Germania si lambriuri din Brazilia si SUA.

Haga

Sursa

In Haga poti admira una dintre cele mai vechi picturi panoramice. Panorama Mesdag a fost pictata in 1881 si reprezinta satul Scheveningen. Lucrarea este cilindrica, cu un diametru de 120 de metri si iti ofera o priveliste de 360 de grade a micului sat care intre timp a devenit un district din Haga. Pictura se afla chiar in locul in care a fost realizata in urma cu mai bine de un secol, iar dupa ce o admiri poti petrece cateva momente linistite la malul marii. Nu uita sa vizitezi aici si Kurhaus, o cladire colorata in stil Art Nouveau, sau Muzeul de Miniaturi aflat tot in Scheveningen.

Haarlem

Haarlem

Sursa

Al treilea oras olandez pe care iti propunem sa-l vizitezi este Haarlem. La doar 20 de kilometri de Amsterdam, Haarlem este unul dintre cele mai vechi orase din Olanda. Primul lucru pe care il vei observa atunci cand ajungi in Haarlem este arhitectura sa eclectica. Cel mai impunator edificiu din intregul oras este Biserica St Bavokerk sau Grote Kerk. Turnul sau subtire poate fi observat din orice colt al orasului, iar in interior vizitatorii vor fi fascinati de decoratiunile superbe din secolul al XVI-lea, inclusiv faimoasa orga Muller, considerata una dintre cele mai bune astfel de intrumente si la care a cantat inclusiv Mozart.

Haarlem

Sursa

Vizavi de Grote Kerk vei putea obsera o caldire colorata ce pare a fi facuta din turta dulce. Aceasta este cladirea primariei, care dateaza din 1250. Turnul clopotnita al acestei cladiri este considerat emblema orasului Haarlem

Haarlem

Sursa

Unul dintre cele mai pitoresti locuri din Haarlem este Bakenessergracht, unde se afla si cele mai vechi si impresionante cladiri din oras. Viziteaza aici parcul Hofje van Bakenes si podul mobil peste raul Binnen Spaarne de unde poti admira Amsterdamse Poort, singura poarta veche a orasului care a mai ramas.

Care dintre aceste trei orase ti se pare cel mai interesant?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >