Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

4 motive pentru o vacanta in Cluj-Napoca

4 motive pentru o vacanta in Cluj-Napoca 28.04.2014 | Turist in Romania

Cluj-Napoca este un oras plin de istorie si de cultura din tara noastra, pe care trebuie sa-l vizitezi. Poti alege un scurt city break aici sau chiar o vacanta mai lunga, indiferent de alegere, vei avea numeroase obiective turistice de vizitat. Iata asadar care sunt cele mai importante 5 motive pentru care trebuie sa alegi orasul Cluj-Napoca pentru urmatorul tau city break romanesc.

Simbolurile orasului Cluj-Napoca

Simbolurile orasului Cluj-Napoca
Sursa

Orasul Cluj-Napoca include o sumedenie de simboluri locale. Acestea sunt reprezentative pentru cultura si arta, dar si pentru istoria si pentru religia locului, motiv pentru care trebuie sa le incluzi intr-un tur atunci cand vizitezi orasul. Printre principalele simboluri urbane localizate aici se afla si doua biserici: Biserica Sf. Mihail si Catedrala Ortodoxa, localizate in Piata Unirii, respectiv Piata Avram Iancu. Alaturi de acestea, se mai remarca si Palatul de Justitie, de asemenea afla in Piata Avram Iancu, si Gradina Botanica localizata in centrul orasului.

Arta prinde viata in oras

Arta prinde viata in oras
Sursa

Cultura si arta se regasesc in fiecare coltisor din Cluj-Napoca. Cateva muzee si galerii de arta ilustreaza aici in colectii diversificate lucrarile unor artisti celebri din tara si din strainatate, atat in colectii clasice, cat si in expozitii de arta moderna. Muzeul National de Arta, de exemplul, este locul in care vei putea admira picturile lui Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian si Dimitrie Paciurea. De asemenea, poti opta si pentru vizitarea Galeriei Uniunii Artistilor Plastici si a Galeriei de Arta Traditionala.

Activitati pentru tineri in Cluj-Napoca

Activitati pentru tineri in Cluj-Napoca
Sursa

Tinerii care ajung la Cluj-Napoca se vor putea bucura de multa distractie, in special in cafenele, barurile si cluburile din oras. Zonele destinate acestora abunda de localuri perfecte pentru toate gusturile, de la cele mai comerciale si pana la genuri specifice, cum ar fi jazz, punk si techno. Piata Unirii este destinatia principala din oras pentru tineret atat ziua, cat si pe timp de noapte, si locul in care se afla o mare parte dintre barurile si cluburile din Cluj-Napoca.

Evenimente in Cluj-Napoca

Evenimente in Cluj-Napoca
Sursa

Evenimentele organizate in Cluj-Napoca sunt o ocazie ideala pentru vizitarea orasului. Astfel, pe langa vizitarea celor mai importante obiective turistice, te vei putea bucura si de festivaluri, spectacole si multe alte activitati pentru toate varstele. Printre cele mai importante evenimente organizate in Cluj-Napoca se numara: Festivalul berii Septemberfest, Transilvania International Film Festival (TIFF), Toamna Muzicala Clujeana si Peninsula Festival, organizat inainte la Targu Mures si mutat la Cluj-Napoca din 2013.

Acestea sunt doar 4 motive pentru care trebuie sa vizitezi orasul Cluj-Napoca, dar cu siguranta nu sunt singurele. Tu ce alte motive ai adauga listei noastre pentru un city break reusit la Cluj?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >