Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

4 motive pentru o vacanta la Bran

4 motive pentru o vacanta la Bran 15.06.2018 | Turist in Romania

Indiferent de anotimp, o vacanta la Bran este o idee excelenta. Fie ca alegi o iesire in familie, cu prietenii sau o calatorie in doi, aceasta regiune ofera o multime de obiective turstice minunate perfecte pentru toata lumea.

Statiunea Bran

Statiunea Bran este una dintre cele mai vizitate din Romania. Turistii se pot bucura aici de o vacanta traditionala, in satele din apropiere, cum ar fi Sohodol, Simon, Predelut si Poarta. Pe langa turismul rural, vizitatorii pot admira cateva monumente impresionante ale naturii, cum ar fi Moara Dracilor, Fata Frumoasa, Varful Omul, Cascada Urlatoarea si Partia Zanoaga.

statiunea Bran

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Castelul Bran

Castelul Bran este principalul motiv pentru o vacanta in aceasta statiune. Incarcat de cultura si istorie, acesta este reprezentativ pentru stilul cetatilor medievale de aparare, dar si ca resedinta regala. Cetatea veche a fost construita in perioada 1211-1377, iar ulterior a fost transformata in castel, in anul 1920, cand a intrat in proprietatea Reginei Maria. Astazi, turistii pot vizita muzeul din interiorul castelului, care se intinde pe 4 etaje ale acestuia, incluzand colectii de mobilier, arme si armuri, dar si ceramica si obiecte decorative.

castelul bran

Fotografie preluata de pe  Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Muzeul National Bran

Muzeul National Bran este afiliat castelului si completeaza cu succes turul istoric si cultural disponibil in statiunea Bran. Acesta este impartit in doua sectoare: Muzeul Vamii si Muzeul Satului Branean. Muzeul Vamii este reprezentativ pentru traficul medieval din culuarul Rucar-Bran. Muzeul Satului Branean se afla in parcul din apropierea castelului si include gospodarii traditionale rurale si pastorale si numeroase obiecte specifice.

muzeul national bran

Fotografie preluata de pe  Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Biserici din Bran

O vacanta la Bran nu este completa daca nu vizitezi si cateva dintre numeroasele biserici deosebite, care se afla in apropierea statiunii. Bisercia Adormirea Maicii Domnului din Predelut a fost construita in anul 1836 si a reprezentat prima incercare de catolicizare a zonei. Biserica veche din satul Sohodol este monument istoric, fiind ridicata in anul 1812. Alaturi de aceasta se mai afla in regiune si alte monumente istorice de cult, cum ar fi Biserica Sfanta Cuvioasa Paraschiva din Simon, construita in 1790, Schitul Bran si Capela Reginei Maria.

vacanta la bran

Fotografie preluata de pe  Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Ce alte motive ai mai adauga listei noastre pentru o vacanta la Bran?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >