Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

4 motive sa vizitezi Alba Iulia

4 motive sa vizitezi Alba Iulia 07.04.2014 | Turist in Romania

Alba Iulia este unul dintre orasele romanesti pe care trebuie sa le vizitezi macar o data. Restaurarile recente ale Cetatii Alba Carolina au transformat orasul istoric intr-o destinatie cu iz european. Aici vei putea admira o multime de obiective turistice istorice reprezentative pentru istoria romaneasca, dar si pentru cultura si traditia locala. Asadar, iata 4 motive pentru care trebuie sa planifici urmatoarea ta vacanta in Alba Iulia.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina
Sursa

Cetatea Alba Carolina a fost construita in perioada 1715-1718, in stil Vauban. Aceasta este alcatuita din 7 bastioane, accesibile prin 6 porti. Pe Poarta Mare se face accesul turistilor, iar aici te vor intampina strajerii cetatii, imbracati in uniforme austriece. Traseul celor trei fortificatii este principala ruta dedicata turistilor, cu ajutorul caruia vei putea explora cele mai importante puncte ale Cetatii Alba Carolina si vei avea ocazia sa admiri toate spatiile reabilitate pana la cele mai mici detalii. Pe acest traseu poti admira Poarta Castrului Roman, Statuia lui Mihai Viteazul, Monumenul lui Avram Iancu si multe altele. De anul trecut, cetatea include si un centru de echitatie si un restaurant, dar si alte puncte de interes pentru turistii pasionati de istorie.

Muzeul si Sala Unirii


Muzeul si Sala Unirii
Sursa

Muzeul Unirii din Alba Iulia si Sala Unirii se afla in cladirea Babilon. Cele doua sunt reprezentative pentru istoria romaneasca, simbolizand un moment unic - acela al unirii principatelor. Expozitia permanenta a Muzeului Unirii din Alba Iulia gazduieste cele mai importante documente si obiecte ale unirii. La acestea se adauga, Sala Unirii, un monument in sine, pastrat cu multa grija pentru cei care vor sa vada peste ani si ani locul in care s-a infaptuit Unirea. Turistii mai pot vizita tot aici si o expozitie de etnografie.

Catedralele din Alba Iulia

Catedralele din Alba Iulia
Sursa

Catedrala Romano Catolica si Catedrala Ortodoxa a Incoronarii sunt doua monumente de mare importanta arhitecturala, religioasa si istorica. Catedrala Romano Catolica Sfantul Mihail este situata in interiorul cetatii, dateaza din secolul 11 si este cea mai veche si cea mai lunga catedrala din Romania. Catderala Incoronarii din Alba Iulia a fost construita in anul 1921 cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. Aici a avut loc in anul 1922 ceremonia de incoronare a Regelui Ferdinand si a Reginei Maria.

Cladirile istorice din Alba Iulia

Cladirile istorice din Alba Iulia
Sursa

Alba Iulia este prin excelenta un oras istoric. Nu doar monumentele dedicate Unirii si Cetatea Alba Carolina ne conving de acest lucru, ci si numeroasele cladiri istorice aflate aici. Biblioteca Batthyaneum a fost construita in anul 1798 si detine o colectie impresionanta de carti si manuscrise vechi. Palatul Episcopal, Palatul Apor si Palatul Princiar completeaza lista cladirilor istorice destinate vizitarii, ce impresioneaza prin stilul arhitectural deosebit.

Ai vizitat orasul Alba Iulia? Ce alte obiective ai mai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >