Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

4 motive sa vizitezi Dobrogea

4 motive sa vizitezi Dobrogea 01.04.2014 | Turist in Romania

Dobrogea inseamna mai mult decat litoralul Marii Negre, Delta Dunarii si orasul Constanta. Aici se ascund o multime de locuri frumoase, pline de istorie, cultura si traditie locala, pe care trebuie sa le vizitezi. Daca cele mentionate mai sus sunt deja bine cunoscute turistilor care ajung in aceasta parte a tarii, atunci urmatoarele 4 motive sunt cu siguranta completarea de care aveai nevoie o vacanta in Dobrogea!

Podgoria Murfatlar

Podgoria Murfatlar
Sursa

Podgoriile din Dobrogea se lauda cu o traditie indelungata, pentru prima data vorbindu-se despre vinul din regiune in scrisorile poetului latin Ovidius. Lacrima lui Ovidiu a devenit ulterior cel mai premiat vin de Murfatlar. Alaturi de acesta, numeroasele soiuri produse la Podgoria Murfatlar au devenit renumite atat la nivel national, cat si international. Turistii pot vizita podgoria, dar si muzeul dedicat producerii vinului si crama-restaurant, unde se pot face degustari si se serveste mancare traditionala romaneasca.

Cetatea Histria

Cetatea Histria
Sursa

Cetatea Histria a fost intemeiata in secolul 7 de catre colonistii greci, fiind astfel cel mai vechi oras atestat istoric de pe teritoriul tarii noastre. Aceasta s-a dezvoltat de-a lungul timpului sub influenta diferitelor popoare ce au avut-o in stapanire, trecand de la greci, la daci si apoi la romani. Astazi, ruinele vechii cetati pot fi admirate pe malul Lacului Sinoe. Alaturi de ruinele Histriei, turistii vor putea admira si muzeul cetatii, ce include toate descoperirile facute in situl arheologic.

Adamclisi

Adamclisi
Sursa

Adamclisi este o alta destinatie de valoare istorica de neratat in zona Dobrogei. Cetatea Adamclisi a fost distrusa inca din timpul stapanirii dacice, chiar si asa, la 60km de Constanta, se ascunde o oaza a culturii romane din vremea imperiului. A ramas aici ca marturie Tropaeum Traiani, monumentul ridicat de Imparatul Traian in cinstea victoriilor sale asupra dacilor. Basoreliefurile originale si trofeul de deasupra monumentul pot fi admirate in muzeul deschis la Adamclisi, alaturi de alte vestigii romane descoperite in zona.

Bucataria traditionala din Dobrogea

Bucataria traditionala din Dobrogea
Sursa

Bucataria traditionala din Dobrogea este cu siguranta un motiv deosebit de bun de a vizita aceasta regiune. Spre deosebire de celelalte zone ale tarii, aici mancarea traditionala a fost supusa unei serii impresionante de influente, ce au conturat de-a lungul timpului semnificatia gastronomiei locale. Vecinatatea cu Marea Neagra, cu Dunarea si cu Delta au fost primele care si-au pus amprenta asupra bucatelor traditionale. Printre cele mai interesante mancaruri traditionale de incercat se numara ghiudemul de oaie, cascavalul dobrogean, ciorba de peste si tochitura dobrogeana.

Dobrogea este zona tarii cu cel mai mare flux de turisti. Multi dintre acestia aleg litoralul sau delta, insa exista numeroase puncte de interes si in restul regiunii. Cultura si istoria locului se impletesc in obiectivele turistice antice, dar si in mancarea si in bautura locala, asa ca Dobrogea trebuie sa fie trecuta pe lista de destinatii pentru urmatoarea vacanta!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >