Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

4 orase cu iz medieval din Romania pentru un city break fermecator

4 orase cu iz medieval din Romania pentru un city break fermecator 21.10.2016 | Turist in Romania

Lupta Romaniei pentru independenta a lasat in urma cetati medievale puternice, in jurul carora s-au construit orase la fel de solide. Aceste cetati au fost pastrate, mai mult sau mai putin bine conservate de timp, iar acum acestea ne ajuta sa ne teleportam intr-o alta lume, pentru a ne oferi o imagine asupra tarii noastre in evul mediu. Iata 4 dintre aceste orase pe care le poti vizita si tu acum:

Sighisoara

sighisoara

Evident ca am pus Sighisoara pe primul loc, ca cel mai frumos oras medival pe care sa-l vizitezi in acest sezon. Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si este un veritabil monument care conserva istoria tarii noastre. Intalnirea cu trecutul este inevitabila pe strazile pietruite ale cetatii si ai ocazia sa admiri cladiri cu o arhitectura remarcabila. Cel mai renumit obiectiv turistic este Turnul cu ceas de 64m, construit in secolul XIV, cu scopul de a apara poarta principala a cetatii. 

Sibiu

sibiu

Sibiul este printre cele mai pitoresti orase ale Romaniei tocmai datorita istoriei sale indelungate, care a lasat in urma atractii precum Piata Mare, Turnul SfatuluiBiserica Evenghelica, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Pasajul Scarilor si zidurile cetatii Sibiu. Orasul este plin de legende si povesti despre cum au fost transformate cladirile vechi ale breslelor in constructiile pe care le poti admira astazi. Acest oras vechi de opt secole obisnuia sa fie o cetate militara cu un rol important in istoria tarii noastre.

Brasov

brasov

Datorita pozitionarii sale, Brasov este un oras de o frumusete deosebita. Acesta a fost construit in secolul al XIII-lea ca si oras comercial, fiind in centrul tarii. Biserica Neagra este cel mai celebru edificiu gotic al Romaniei si cel mai important obiectiv turistic al Brasovului, constructia caruia a durat aproximativ un secol. O serie de turnuri, bastioane si porti, precum si segmente din zidul cetatii au fost pastrate din epoca medievala a Brasovului si le poti admira chiar si acum.

Bistrita

bistrita

Sursa

Bistrita este unul dintre cele mai vechi orase ale regiunii, existand atestari documentare ale colonistilor inca din secolul al XIII-lea. Bistrita obisnuia sa fie un centru comercial bine dezvoltat, datorita resurselor din apropiere, iar dezvoltarea sa a fost similara cu cea a oraselor din Europa centrala si nordica. Bistrita a avut un set complet de fortificatii, format din doua centuri de ziduri, 13 turnuri si un bastion. 

Care sunt orasele medivale are Romaniei care te-au fermecat pe tine?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >