Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

4 parcuri nationale in care sa descoperi frumusetea Romaniei

4 parcuri nationale in care sa descoperi frumusetea Romaniei 24.04.2015 | Turist in Romania

Parcurile nationale sunt acele colturi de natura unde fauna si flora sunt speciale si, tocmai de aceea, sunt protejate de lege, pentru a putea fi admirate cat mai mult timp. De obicei, aceste parcuri au peisaje care iti taie rasuflarea si te impresioneaza prin frumusetea lor naturala. Iata 4 dintre cele mai frumoase parcuri nationale de la noi din tara.

Parcul National Cheile Nerei

Parcul National Cheile Nerei este situat in sudul Muntilor Aninei din judetul Caras-Severin si este o arie protejata de interes national. Parcul include atractii turistice precum Lacul Dracului, Cascadele Beusnitei, Lacul Ochiul Beului si Cascada Susara, precum si o serie de pesteri. Aici poti parcurge trasee prin padure, in timp de admiri frumusetea cascadelor, lacurilor si pesterilor.

Parcul National Retezat

retezat

Parcul National Retezat se afla in partea de vest a Carpatilor Meridionali, pe o suprafata de 38.138 ha, in Masivul Retezat-Godeanu. Este o rezervatie a biosferei, fiind un spatiu protejat datorita unui esantion de specii inedite de plante si animale, precum si a peisajelor unice cu cascade, pesteri si vai. Aici se gasesc peste 20 de varfuri mai inalte de 2000 de metri si peste 100 de lacuri, dintre care si cel mai intins lac glaciar din tara, creand cel mai frumos peisaj romanesc.

Parcul National Cheile Bicazului

cheile bicazului

Parcul National Cheile Bicazului se afla in Muntii Hasmas, pe teritoriul judetelor Harghita si Neamt. Cateva obiective turistice pe care le gasesti aici sunt: Lacul Rosu, Pestera Munticelu, Varful Hasmasu Mare si Piatra Singuratica. Acest loc este unic datorita biodiversitatii sale si peisagisticii exceptionale, cuprinzand cele mai spectaculoase chei din Romania, precum si specii unice de plante si roci vechi.

Parcul National Muntii Rodnei

muntii rodnei

Sursa

Parcul National Muntii Rodnei se afla in zona centrala a Muntilor Rodnei, pe teritoriile judetelor Bistrita-Nasaud si Maramures. Rezervatia are o flora si o fauna bogata in specii rare, lacuri glaciare si varfuri muntoase de peste 2000 de metri. Printre atractiile turistice din acest parc national, enumaram Izvorul Albastru al Izei, Cascada Cailor, Valea Aniesului, lacurile Lala, Iezer, Buhaiescu si Stiol. Ceea ce are aceasta rezervatie special este diversitatea biosferei si frumusetea peisajelor.

Impreuna descoperim Romania si toate frumusetile ei! Daca ai vizitat unul sau mai multe dintre aceste parcuri, posteaza fotografiile tale pe pagina de Facebook Turist Center si ajuta-ne sa promovam frumusetile Romaniei!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >