Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

4 zone turistice din sudul litoralului

4 zone turistice din sudul litoralului 27.03.2014 | Plaja, mare si soare

La sud de orasul Constanta, pe malul Marii Negre, sunt plasate 8 statiuni, de-a lungul a 25km. Impreuna ele formeaza 4 zone turistice deosebite, pe care turistii le pot alege pentru petrecerea vacantei de vara in functie de necesitatile si de dorintele lor. Fie ca iti doresti o vacanta cu familia pentru relaxare, fie ca vrei sa te distrezi alaturi de prieteni, litoralul are statiuni perfecte de vacanta pentru fiecare.

Eforie Nord - Eforie Sud

Eforie Nord
Sursa

Orasul Eforie a fost printre primele care au aparut in sudul litoralului. Cu o vechime de peste 100 de ani, cele doua statiuni, Eforie Nord si Eforie Sud au ramas printre preferatele turistilor care isi doresc o vacanta relaxanta si linistita alaturi de familiile lor. In plus, tot aici se afla si o multime de baze de tratament balnear, care functioneaza pe toata perioada anului, facand astfel zona si mai atractiva pentru turisti si in afara sezonului estival.

Costinesti – Neptun

Costinesti
Sursa

Statiunile Costinesti si Neptun sunt localizate in apropiere una de cealalta, motiv pentru care formeaza un grup unitar preferat in mare parte de turistii tineri. Statiunea Costinesti a fost denumita, inca de la infiintarea sa, Statiunea Tineretului la malul marii, asa ca nu este de mirare ca grupurile de tineri au ales dintotdeauna vacante la mare aici. La aceasta zona se adauga si statiunile mai mici din imediata vecinatate: Olimp, Jupiter, Saturn, Venus si Cap Aurora.

Mangalia

Mangalia
Sursa

Mangalia este al doilea oras ca marime dupa Constanta din aceasta regiune. Istoria orasului dateaza din cele mai vechi timpuri, avand la baza cetatea Callatis. Ca statiune, Mangalia si-a inceput dezvoltarea in anul 1930, cand s-au deschis aici centre de tratament balnear, functionale pe toata durata anului. Si astazi turistii se pot bucura de serviciile oferite de acestea. In plus, orasul include si o multime de obiective turistice antice si nu numai, un port turistic si o faleza moderna.

Vama Veche

Vama Veche
Sursa

Vama Veche este cea mai sudica statiune a litoralului, aflata in vecinatatea granitei cu Bulgaria. Aceasta a fost inca de la inceput si este in continuare o statiune dedicata exclusiv tineretului boem si noncomformist. Corturile pe plaja si campingurile sunt preferate in locul unitatilor de cazare hoteliere, iar barurile si terasele organizeaza numeroase petreceri pe plaja in timpul sezonului estival.

Acestea sunt cele 4 zone din sudul litoralului spre care te poti indrepta in aceasta vara. In functie de tipul de vacanta dorita, poti alege una dintre statiunile mentionate, insa le poti vizita si pe cele invecinate, daca doresti sa admiri catvea atractii turistice de pe litoral. Tu in ce statiune de la Marea Neagra iti petreci vacanta de vara in acest an?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >