Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

5 cele mai frumoase biserici fortificate din Romania

5 cele mai frumoase biserici fortificate din Romania 16.05.2016 | Turist in Romania

Romania se mandreste cu lacasuri de cult vechi si pitoresti, care atrag turisti din toate colturile lumii. Printre cele mai interesante sunt, fara indoiala, bisericile fortificate ce impanzesc Transilvania. Cu o istorie fascinanta si dimensiuni impunatoare, cateva dintre aceste cetati au ajuns pe lista patrimoniului mondial a UNESCO.

Biserica fortificata din Biertan

Biserica fortificata din Biertan

Nu departe de orasul Medias, micul satuc Biertan inca isi mai pastreaza arhitectura si farmecul localitatilor sasesti. Sirurile de case sunt aranjate in jurul pietei centrale peste care strajuieste biserica fortificata. Finalizata in 1524, biserica era locul unde se refugiau localnicii din calea cotropitorilor. Cele trei randuri de ziduri groase, inalte pana la 8 metri, au rams in picioare si in ziua de azi. Legenda spune ca sub Biserica fortificata de la Biertan se afla trei tuneluri – unul prin care se aduceau mortii in cimitirul din sat, un altul prin care se infiltrau spionii in armata dusmana si un al treilea prin care se aducea hrana in cetate.

Biserica fortificata din Viscri

Biserica fortificata din Viscri

Una dintre cele mai cunoscute locuri din Romania este… un mic satuc in care timpul pare sa fi stat in loc. Viscri nu se deosebeste  prea mult de restul satelor adormite din Transilvania. Exceptie face ca acesta este una dintre destinatiile favorite ale Printului Charles al Marii Britanii, astfel ca micuta localitate a capatat rapid faima internationala. Cel mai important obiectiv din Viscri este biserica fortificata. Desi nu se mandreste cu decoratiuni grandioase, acest lacas de cult este unul dintre cele mai bine pastrate din regiune. Biserica evanghelista a fost ridicata in secolul al XIII-lea de catre sasii stabiliti in zona, fiind largita si fortificata doua secole mai tarziu.

Biserica fortificata din Harman

Biserica fortificata din Harman

Un alt sat linistit, la iesire din Brasov, ascunde una dintre cel mai impresionante biserici fortificate din Romania. Construita in secolul al XIII-lea pe peste o veche bazilica romana, biserica din Harman impresioneaza cu dimensiunile sale impunatoare. Turnul-clopotnita, de 32 metri, era cel mai inalt din zona atunci cand a fost ridicat. Astazi, el poate fi vizitat de turistii care vor sa admire satul de sus. Odata ajuns aici nu trebuie sa ratezi nici frescele superbe din capela exterioara, dar si luneta portalului principal al bisericii pe care este pictat, pe fond albastru – cobalt, un simbol al sacrificiului – un pelican care isi hraneste puii cu propria carne.

Biserica fortificata din Calnic

Biserica fortificata din Calnic

Sursa

Desi biserica din Calnic este una dintre cele mai bine pastrate cetati fortificate din Romania, putini turisti ajung sa-i treaca pragul. La doar 32 de kilometri de Alba Iulia, acest sat inca isi mai pastreaza atmosfera medievala. Biserica din Calnic a fost ridicata in secolul al XIII-lea, fiind fortificata in urmatoarele doua secole. De-a lungul timpului, localnicii i-au mai adugat diferite ziduri de aparare, contraforti si turnulete, cetatea avand rol nu doar de aprare, ci si ca depozit de hrana. Desi este lipsita de decoratiuni, cel mai interesant punct al acestui ansamblu este donjonul, numit si Turnul Siegfried, din varful caruia vizitatorii pot admira intreaga zona aflata la poalele fortificatiilor.  

Biserica fortificata din Prejmer

Biserica fortificata din Prejmer

Sursa

Micuta localitate Prejmer, nu departe de Brasov, este cunoscuta pentru un singur lucru – superba biserica fortificata realizata in secolul al XII-lea de cavalerii teutoni. Cu o istorie fascinanta - a rezistat unui numar de 50 de atacuri alte tatarilor si turcilor-, aceasta cetate taraneasca masiva pare sa nu se fi schimbat deloc. Cu ziduri inalte de 12 metri, fortificatia era aparata si de bastioane, fiind legata de restul satului cu poduri mobile si cu un pasaj secret. Desi curtile interioare inca pastreaza atmosfera austera si linistita a vremii, biserica evanghelica este adevarata comoara a acestei cetati. Ridicata in 1250 de cavalerii teuntoni in stil gotic, lacasul de cult se mandreste cu cel mai vechi altar din Romania, pictat la mijlocul secolului al XV-lea.

Tu ai vizitat vreuna dintre aceste biserici fortificate? Povesteste-ne despre experienta ta!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >