Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

5 cele mai frumoase cladiri ale Parlamentului din Europa

5 cele mai frumoase cladiri ale Parlamentului din Europa 20.01.2017 | City Break

Parlamentul este o cladire importanta, in orice oras. Deseori, cladirile Parlamentului arata ca niste palate din povesti, iar arhitectura si frumusetea acestora garanteaza includerea lor pe lista de obiective turistice in orasele lor. Iata o lista cu 5 cele mai frumoase cladiri ale Parlamentului din Europa:

Cladirea Parlamentului Ungar, Budapesta

Cladirea Parlamentului Ungar din Budapesta este una dintre cele mai vechi cladiri legislative din Europa. Frumoasa constructie de pe malul Dunarii este una dintre cele mai populare obiective turistice ale orasului. Proiectata in stil neogotic intre anii 1885 si 1904, prima sedinta a guvernului maghiar a avut loc in Cladirea Parlamentului Ungar, chiar inainte de finalizarea constructiei. Cladirea, cu o arhitectura similara cu cea a Palatului Westminster din Londra, adaposteste fresce minunate pe tavan, mari scari ornamentale, bustul arhitectului Imre Steindl, 242 de sculpturi si Coroana Sfantului Stefan.

Sursa

Palatul Westminster, Londra

Palatul Westminster sau Casa Parlamentului este locul in care se afla cele doua camere ale Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, cunoscute sub numele de Camera Lorzilor si Camera Comunelor. Inclus in lista de atractii turistice protejate din Patrimoniul Mondial UNESCO, Palatul Westminster este locul in care, in timp, au fost gazduite nu mai putin de 38 de incoronari.

Sursa

Cladirea Parlamentului German, Berlin

Cladirea Parlamentului German nu a fost prima optiune a germanilor pentru cladirea lor reprezentativa. Primul sediu a fost Palatul Prusac, insa, in 1871 se stabileste ca e nevoie de o cladire mai mare si mai incapatoare. In 1933, cladirea este cuprinsa de flacari, unele incaperi fiind arse complet. Germanii au concluzionat ca acest incendiu a fost datorat politicii naziste din acea perioada, misterul nefiind elucidat nici pana astazi. In 1989, Cladirea Parlamentului German este renovata si modernizata, iar de atunci ea constituie una dintre cele mai populare obiective turistice din Berlin.

Sursa

Palatul Parlamentului, Bucuresti

Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare cladire administrativa ca suprafata, din lume, dupa cladirea Pentagonului. Cei 330.000 metri patrati ai Palatului Parlamentului adapostesc aproximativ 1000 de incaperi. Numele fiecareia dintre acestea a fost ales dupa 1989, ele fiind evocari ale unor evenimente importante din istoria poporului roman sau personalitati cunoscute pe plan mondial. Aici, se pot vizita Sala Drepturilor Omului, Galeria de Onoare, Sala Nicolae Balcescu, Sala A.I. Cuza, Sala Unirii si sala destinata spectacolelor, Sala C.A. Rosetti.

Binnenhof, Haga

Binnenhof este numele Cladirii Parlamentului din Haga, Olanda. Complexul de cladiri Binnenhof este situat in centrul orasului, pe malul raului Hofjvijer. Inca din secolul al XIII-lea, castelul construit in stil gotic este unul dintre cele mai importante cladiri pentru politica din Olanda. Binnenhof este cea mai veche cladire a Parlamentului din lume deschisa publicului si in zilele noastre.

Sursa

Cre dintre aceste cladiri te-a impresionat si pe tine?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >