Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

5 cele mai spectaculoase gradini botanice in care sa te plimbi

5 cele mai spectaculoase gradini botanice in care sa te plimbi 18.10.2016 | Idei pentru concediu

Gradinile botanice sunt intotdeauna un spatiu de liniste si pace, unde sa te bucuri de natura intr-un loc cu o puternica incarcare pozitiva. Amenajarea gradinilor a ajuns chiar la stadiu de arta in cele mai frumoase gradini ale Europei, unde cei mai buni artisti creeaza modele din plante vii care te lasa fara cuvinte. Iata cateva dintre cele mai impresionante gradini botanice ale Europei.

Gradina Alexandru Borza din Cluj-Napoca, Romania

gradina boranica cluj

Sursa

Gradina Botanica din Cluj-Napoca se afla pe primul loc in topul celor mai frumoase din Romania, dar si din Europa. Aici vei gasi plante specifice zonelor din tara noastra, dar si multe plante si flori tropicale, care-ti vor lua ochii. In cele 14 hectare ale parcului, te invitam sa vizitezi si gradinile romane si japoneze, cu decoratiuni specifice.

Parcul Keukenhof din Lisse, Olanda

olanda

Numit si Gradina Europei, Parcul Keukenhof este cea mai mare gradina de flori a batranului continent. Se afla in Lisse, Olanda, si are peste 7 milioane de flori, aranjate in decoratiuni impresionante. In fiecare an, florile sunt amenajate dupa o anumita tema si parcul este deschis doar cateva saptamani pe an, pe timpul primaverii. Toti turistii care au vizitat gradina au zis ca nu vazut inca ceva mai spectaculos, iar florile naturale transforma parcul in Rai.

Gradinile Botanice Kew din Londra, Marea Britanie

kew gardens

Sursa

Aceasta gradina cu iz regal a strans peste 30.000 de plante vii, care sa infrumuseteze zona din sudul Londrei. Kew Gardens are unul dintre cele mai mari ierbare, care strange peste 7 milioane de specii de plante conservate din lume. Gradina are si o biblioteca cu 750.000 de carti despre plante, un castel si cladiri tematice. Parcul are un pod prin copaci cu o priveliste de vis, un pod din granit si bronz pe lac si sere pe diferite teme precum plante alpine, cu palmieri sau nuferi.

Generalife din Granada, Spania

granada

Palatul Generalife a fost, in trecut, casa regelui acestei zone a Spaniei, iar acum aici este o gradina cum nu multi au ocazia sa admire, construita in vremea lui Muhammad III. Acest loc de odihna al regilor include mai multe gradini mici, bine despartite, care ajung pana la palatul Alhambra. Aici gasesti gradini parfumate cu multi trandafiri si alte plante frumos mirositoare. Designul gradinilor este creat de cei mai buni 35 de gradinari ai Europei si depasesc orice imaginatie. 

Gradinile Luxemburg din Paris, Franta

luxemburg gardens

Numite in franceza Jardin du Luxembourg, acestea sunt niste gradini luxuriante pe malul Senei, cu poteci pietruite, fantani arteziene, lacuri si flori speciale, care creeaza un paradis al plantelor. Aceasta gradina privata deschisa publicului, de 23 de hectare, ilustreaza perfect ideologia frantuzeasca. Este populata cu statui ale vechilor regalitati, are livezi lungi cu mere, pere si portocali, un carusel vintage, cafenele, pavilioane si locuri de joaca pentru copii. 

Care este paradisul de plante care te-a impresionat pe tine?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >