Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

5 lucruri pe care poti sa le faci gratuit in Istanbul

5 lucruri pe care poti sa le faci gratuit in Istanbul 06.05.2013 | City Break

Istanbulul este un oras pe care trebuie sa-l vizitezi, pentru ca este combinatia ideala a unei culturi exotice, cu elemente religioase puternice, dar si cu atractii si obiective de divertisment pentru turisti. Daca ai bugetul bine planificat pentru vacanta la Istanbul, trebuie sa stii care sunt lucrurile pe care le poti face gratuit aici, astfel incat sa te bucuri si mai mult de acest oras minunat.

1. Admira Moscheea Albastra

Viziteaza Moscheea Albastra din Istanbul
Sursa

Moscheea Albastra este un simbol al Istanbulului si al Turciei in general pe care nu trebuie sa-l ratezi. Impresionantele cascade de cupole si minareturile inalte te vor coplesi cu maretia lor si iti vor bucura privirea. Construita in secolul al XVII-lea, la cererea Sultanului Ahmet, Moscheea Albastra este numita astfel datorita numarului mare de placi albastre, ce sunt plasate pe cupolele constructiei. Cei care nu sunt musulmani pot admira moscheea numai prin intrarea nordica si numai in intervalul 09:30-17:30, accesul fiind interzis in timpul rugaciunilor.

2. Bucura-te de parcuri

Viziteaza Parcul Gulhane din Istanbul
Sursa

Parcurile din Istanbul sunt intr-adevar oaze ce merita sa fie descoperite, pentru ca aici temperaturile sunt destul de ridicate in perioadele de varf ale sezonului turistic si este foarte indicat sa cauti umbra din cand in cand. Parcul Gulhane este unul dintre cele mai cunoscute de aici, fiind un loc de promenada, dar si pentru evenimente.

3. Exploreaza un muzeu gratuit

Viziteaza Muzeul Florence Nightingale
Sursa

Ca in multe dintre marile orase ale lumii, unele muzee sunt deschise gratuit pentru pubilc, astfel incat turistii sa poata accesa si cunoaste trecutul si cultura tarii in care se afla, fara a face vreo cheltuiala. Muzeul Florence Nightingale, dedicat uneia dintre cele mai importante prezente feminine din timpul Razboiului din Crimeea, poate fi vizitat gratuit numai cu rezervare inainte cu 48 de ore, deoarece muzeul se afla intr-o baza militara, acolo unde eroina chiar a pus bazele serviciilor medicale de ajutor de razboi moderne.

4. Viziteaza bazarul

Viziteaza Marele Bazar din Istanbul
Sursa

In Marele Bazar din Istanbul poti face shopping in peste 4,000 de magazine, de unde poti achizitiona cele mai interesante obiecte orientale, suveniruri, mirodenii si asa mai departe. Bazarul este accesibil gratuit, iar daca shoppingul nu este pe lista ta de activitati de vacanta, te vei bucra pur si simplu de vizitarea zonei, mai ales ca bazarul este unul cu traditie, iar cladirile sunt exemple de arhitectura veche.

5. Invata despre inceputul natiunii

Viziteaza Muzeul Ataturk din Istanbul
Sursa

Daca te pasioneaza istoria, trebuie sa ajungi la casa lui Mustafa Kemal, fondatorul Republicii Turcia, care se afla in districtul Sisil din Istanbul. Muzeul Ataturk se afla in casa acestuia si dispune de colectii impartite pe trei etaje, ce detaliaza inceputurile republicii.

Prin aceste 5 locuri, te poti bucura de frumusetile Istanbului gratuit. Daca ai un buget restrans si destul timp la dispozitie, trebuie sa strecori cateva dintre aceste atractii intre activitatile pe care le-ai planificat deja, pentru ca vor veni ca o completare ideala, plina de informatii si de frumuseti turcesti, care nu te vor costa niciun banut in plus!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >