Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

5 manastiri din Bucovina pe care trebuie sa le vezi

5 manastiri din Bucovina pe care trebuie sa le vezi 12.09.2014 | Turist in Romania

Manastirile din Bucovina sunt faimoase la nivelul intregii tari si dincolo de granitele ei. Numerosi turisti ajung aici pentru a admira frumoasele monumente de cult, dar si pentru a se ruga sau pentru a participa la diverse evenimente. Un circuit al manastirilor din Bucovina este o alegere deosebita pentru o vacanta in tara, asa ca iata care sunt cele 5 manastiri pe care nu trebuie sa le ratezi!

Manastirea Putna

Manastirea Putna

Sursa

Manastirea Putna este prima ctitorie a lui Stefan cel Mare, datand din anul 1469. Aici se afla si mormantul domnitorului roman, fapt ce a transformat manastirea si intr-un loc de pelerinaj din cele mai vechi timpuri. De locul pe care se afla manastirea sunt legate o multime de legende, fie cu Stefan cel Mare si felul in care a hotarat ridicarea lacasului, fie cu Daniil Sihastrul, ce locuia in chilia sapata in stanca, care poate fi vazuta si astazi.

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita

Sursa

Manastirea Sucevita a primit denumirea de Testamentul artei moldovenesti si nu este de mirare pentru ca decoratiunile si picturile acesteia sunt dintre cele mai frumoase. Manastirea a fost sfiintita in anul 1548, de-a lungul timpului adaugandu-se diverse corpuri ansamblului monahal, ce astazi este un loc de pelerinaj pentru credinciosii din regiune.

Manastirea Moldovita

Manastirea Moldovita

Sursa

Manastirea Moldovita a fost ridicata in anul 1532 de Petru Rares, pentru a inlocui vechea biserica de aici construita de Alexandru cel Bun. Ramasitele primei biserici, ce dateaza din 1410, mai pot fi vazute si astazi pe malul paraului Moldovita, in apropiere de complexul monahal. Spre deosebire de celelalte manastiri bucovinene, aici vizitatorii pot vedea mai clar desenele murale, acestea fiind mult mai bine conturate si mai intens colorate.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet

Sursa

Manastirea Voronet este probabil una dintre cele mai cunoscute din aceasta regiune. Ctitoria lui Stefan cel Mare de la 1488 a devenit cunoscuta datorita culorii impresionante folosite pe pereti, ce a si primit o denumire specifica: albastru de Voronet. In plus, pictura exterioara este mult mai complexa decat in cazul celorlalte manastiri, mai diversificata si mai colorata, cu toate ca timpul si-a pus amprenta asupra acesteia.

Manastirea Humor

Manastirea Humor

Sursa

Manastirea Humor este un monument aparte in lista manastirilor din Bucovina. Aceasta nu este ctitorie domneasca si nu are turla, insa este, asemeni celorlalte, imbracata intr-un desen mural deosebit. Manastirea a fost ridicata in anul 1530 de catre logofatul Toader Bubuiog, cu ajutorul domnitorului Petru Rares, fapt ce ar explica asemanarile manastirii cu ctitoriile domnesti.  

Ce alte manastiri din Bucovina ai mai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >