Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

5 motive pentru o vacanta la Sibiu

5 motive pentru o vacanta la Sibiu 28.08.2015 | Turist in Romania

Sibiu este unul dintre cele mai apreciate orase din Romania si o destinatie ideala de city break. Orasul are o cultura foarte bine dezvoltata si multe obiective turistice populare in randul turistilor. Este un oras infloritor si prosper. Iata ce sugestii de petrecere a timpului iti oferim noi pentru o vacanta in Sibiu.

Obiectivele turistice ale Sibiului

sibiu

Poate cel mai cunoscut obiectiv turistic este Podul Minciunilor, cel mai vechi pod din fonta din Romania, Turnul Sfatului, din care poti vedea o priveliste superba asupra orasului si Pasajul Scarilor, un pasaj vechi, de piatra si caramida. Mai poti vizita si zidurile cetatii Sibiu de pe bulevardul Coposu, si turnurile de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor.

Cladirile religioase ale Sibiului

Unul dintre simbolurile Sibiului este Catedrala evanghelica, un exemplu de arhitectura gotica de exceptie a Transilvaniei. Biserica are un turn pe sapte nivele, patru turnulete pe acoperis si este decorata cu elemente gotice. Mai poti vizita Catedrala OrtodoxaBiserica parohiala romano-catolica din Piata MareBiserica ursulinelor si multe alte cladiri religioase.

Cultura in Sibiu

Fiind un oras cultural de exceptie, Sibiu are multe cladiri in care sunt prezentate, in diverse forme, arta si cultura locala. O atractie turistica importanta este Palatul Brukenthal, acest palat baroc fiind transformat acum in muzeu. Pe langa muzeele sale, in Sibiu mai poti vizita Filarmonica de StatTeatrul National "Radu Stanca"Teatrul pentru copii si tineret "Gong" si Teatrul de Balet. In fiecare primavara are loc Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Tot aici se mai organizeaza festivaluri de jazz, arta medievala, festivaluri de muzica sau de arta contemporana. In oras exista opt centre culturale.

Muzeele Sibiului

sibiu

Sibiul a primit titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2007 si are un ansamblu impresionant de muzee. Printre acestea enumeram Muzeul National BrukenthalMuzeul de Etnografie Universala "Franz Binder"Muzeul de Istorie SibiuComplexul National Muzeal ASTRAMuzeul de Istorie NaturalaMuzeul de Istorie a Farmaciei si Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca "Emil Sigerus". In functie de timpul pe care il ai disponibil, aceste muzee cu siguranta merita vizitate.

Imprejurimile Sibiului

Daca deja ai vizitat orasul Sibiu, fa un popas si la atractiile din imprejurimile orasului. Ocna Sibiului se afla la 15 km de Sibiu, Lacul Balea se afla la 77 km, iar statiunea Paltinis este la 32 km. Se mai poate vizita Transfagarasanul, Poiana Sibiului sau satul Fantanelele.

Ce alte obiective turistice din Sibiu ai mai include pe aceasta lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >