Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

5 motive pentru un city break in Madrid

5 motive pentru un city break in Madrid 22.09.2014 | City Break

Orasul Madrid, capitala Spaniei, are ceva de oferit pentru fiecare tip de turist si pentru orice fel de vacanta. Fie ca petreci cateva zile in Madrid cu prietenii, fie ca esti cu familia, orasul include o multime de obiective turistice. Daca ai nevoie de un city break scurt, atunci trebuie sa stii care sunt cele mai importante atractii turistice, pe care nu ai voie sa le ratezi.

Muzeul Prado

Muzeul Prado

Sursa

Muzeul Prado este cel mai important muzeu de arta din Spania, recunoscut pentru colectiile sale impresionante. Printre numeroasele exponate se remarca cele de arta europeana, fiind una dintre cele mai vaste colectii de pe continent, cu obiecte datand din secolul 12 si pana in secolul 19. Cele mai multe si mai cunoscute lucrari din Muzeul Prado apartin unor artisti de renume, cum ar fi Francisco de Goya, Diego Velazquez, Peter Paul Rubens sau Hieronymus Bosch.

Palatul Regal din Madrid

Palatul Regal din Madrid

Sursa

Palacio Real de Madrid este resedinta oficiala a familiei regale a Spaniei, dar este folosit doar pentru ceremoniile oficiale. Cateva dintre camerele palatului sunt deschise regulat vizitarii, iar in rest turistii se pot bucura de celelalte obiective din apropierea palatului, cum ar fi Plaza de la Armeria, Plaza de Oriente, Gradinile Campo del Moro si Gradinile Sabatini.

Catedrala Almudena

Catedrala Almudena

Sursa

Catedrala Santa Maria la Real de La Almudena este cel mai important obiectiv religios catolic din capitala Spaniei. Dupa mutarea capitalei de la Toledo la Madrid in anul 1561, au inceput discutiile despre construirea unei catedrale catolice in noul oras-capitala. Chiar si asa, constructia a inceput abia in anul 1879, iar in anul 1993, Catedrala Almudena a fost consacrata de Papa Ioan Paul al II-lea.

Calle de Alcala

Calle de Alcala

Sursa

Calle de Alcala este cea mai lunga strada din Madrid, avand o lungime de 10.5km si legand Puerta del Sol de partea de nord-est a orasului. Aceasta este si una dintre cele mai vechi strazi din oras, flancata de o parte si de alta de cladiri diverse, unele dintre ele simboluri ale Madridului, cum ar fi: Banco Bilbao Vizcaya, Edificio Metropolis, Circulo de Bellas Artes, Plaza de Cibeles si Instituto Cervantes.

Stadionul Santiago Bernabeu

Stadionul Santiago Bernabeu

Sursa

Estadio Santiago Bernabeu este un simbol al orasului Madrid, pentru ca este locul in care isi desfasoara activitatea una dintre cele mai indragite echipe de fotbal din tara: Real Madrid. Stadionul a fost inaugurat in anul 1947 si are o capacitate de 85454 spectatori. Pasionatii de fotbal pot opta pentru tururi ghidate ale stadionului, care includ puncte de belvedere, muzeul stadionului si multe altele.

Tu ce alte motive ai mai adauga listei noastre pentru un city break in Madrid?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >