Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

5 motive sa vizitezi Helsinki

5 motive sa vizitezi Helsinki 14.08.2014 | City Break

Orasul Helsinki nu se afla printre principalele destinatii de vacanta preferate de romani, insa are foarte multe de oferit atunci cand vine vorba de un concediu scurt. Asadar, daca esti in cautarea unui loc nou si a unor experiente interesante de vacanta, atunci trebuie sa alegi acest oras si noi iti vom oferi in continuare 5 motive pentru un city break in Helsinki.

Catedrala din Helsinki

Catedrala din Helsinki

Catedrala din Helsinki este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului. Constructia impunatoare se afla in apropiere de centrul orasului si a fost ridicata in perioada 1830-1852, fiind inchinata Tarului Nicolae I al Rusiei, Duce de Finlanda. Catedrala a fost creata de Carl Ludvig Engel dupa forma unei cruci grecesti.

Piata Senatului din Helsinki

Piata Senatului din Helsinki

In jurul catedralei, turistii vor descoperi mai multe locuri interesante pe care le pot vizita. Aceasta este Piata Senatului din Helsinki, unde predomina stilului arhitectural al lui Carl Ludvig Engel. Piata este considerata un punct central al orasului, aici aflandu-se nu numai importantul monument religios, ci si alte cladiri reprezentative pentru comertul, stiinta si politica din Helsinki.

Suomenlinna

Suomenlinna

Suomenlinna este o fortareata locuita construita pe 6 insule din apropiere de Helsinki. In traducere, numele acesteia inseamna Castelul Finlandei, acest nume primindu-l in 1918 din motive nationaliste si patriotice. Suomenlinna a fost construita in anul 1748 si este astazi o locatie preferata atat de turisti, cat si de localnici pentru ambianta relaxanta si pentru peisajele istorice.

Portul din Helsinki

Portul din Helsinki

Pentru cei pasionati de ambarcatiuni si de plimbari in larg, Portul din Helsinki este de neratat intr-un city break aici. Localizat in apropierea centrului orasului, acesta este cel mai mare port de pasageri din Finlanda, cu un trafic de 5.4 milioane de pasageri in fiecare an, in mare parte spre Stockholm, Suedia si spre Tallinn, Estonia.

Aleksanterinkatu

Aleksanterinkatu

Aleksanterinkatu este una dintre cele mai importante strazi din centrul orasului Helsinki. Aceasta porneste de la Palatul Prezidential si se incheie la Mannerheimintie, cea mai lunga strada din oras, si include cateva cladiri deosebit de importante, cum ar fi cladirea nobiliara finlandeza Ritarihuone, Catedrala din Helsinki, Banca Nordea, Universitatea din Helsinki si centrul de shopping Stockmann.

Tu ce alte motive ai mai adauga listei noastre pentru un city break in Helsinki?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >