Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

5 motive sa vizitezi Oradea

5 motive sa vizitezi Oradea 08.12.2014 | Turist in Romania

Oradea este unul dintre orasele deosebite din Vestul tarii. Centrul regional al Crisanei si resedinta judetului Bihor, Oradea a fost intotdeauna vazuta ca o localitate multiculturala, un centru turistic de o importanta majora si nu numai. In plus, este principalul punct de plecare si spre zonele invecinate, ce ascund numeroase bogatii naturale, cum ar fi Parcul Natural Apuseni.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea

Sursa

Cetatea Oradea a fost construita in sec. XII. Cu o vechime impresionanta, cetatea medievala este principalul obiective turistic al orasului si un simbol al istoriei indelungate a acestuia. Cetatea este formata din mai multe bastioane si corpuri, in interior turistii putand admira Biserica Romano-Catolica, Brutaria, Grajdurile si multe altele.

Muzeul Tarii Crisurilor

Muzeul Tarii Crisurilor

Sursa

Muzeul Tarii Crisurilor este gazduit de cladirea Scolii de Cadeti, un obiectiv turistic in sine, ce dateaza din 1897. Complexul muzeal aduna cele mai importante si mai reprezentative exponate din diverse domenii, printre care stiintele naturii, istorie si arheologie, arta si etnografie. Colectiile sunt simbolice nu numai pentru orasul Oradea, ci si pentru intreaga regiune a Tarii Crisurilor, asa cum spune si numele muzeului.

Piata Unirii

Piata Unirii

Sursa

Piata Unirii este un punct de atractie central pentru vizitatorii orasului, deoarece aici se afla o multime de cladiri deosebite, ce merita a fi trecute pe lista obiectivelor turistice de vizitat in Oradea. Printre cele mai importante puncte de reper de aici se numara: Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Casa Kovacs, Palatul Primariei si Palatul Vulturul Negru.

Palatul Primariei

Palatul Primariei

Sursa

Palatul Primariei a fost construit in perioada 1902-1903. Turnul cu ceas are o inaltime de 50 m si este principalul punct de atractie al cladirii din centrul orasului, alaturi de fatadele bogat ornamentate ale palatului. Actualul turn al palatului a fost reconstruit, dupa ce in anul 1944 a fost mistuit de un incediu.

Palatul Vulturul Negru

Palatul Vulturul Negru

Sursa

Palatul Vulturul Negru include una dintre cele mai cunoscute locatii de promenada si relaxare din Oradea. Pasajul interior a fost modelat dupa Galeriile Vittorio Emanuele din Milano si include numeroase cafenele, restaurante si magazine. In plus, pasajul atrage atentia turistilor prin frumoasele sale vitralii, prin mozaicurile din pardoseala si prin candelabrele impozante.

Vrei sa descoperi toate aceste obiective turistice si chiar mai mult? Atunci alege-ti acum vacanta in Oradea

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >