Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

5 dintre cele mai frumoase obiective turistice din Oradea

5 dintre cele mai frumoase obiective turistice din Oradea 01.06.2018 | Turist in Romania

Oradea este unul dintre orasele deosebite din Vestul tarii, pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data. Centrul regional al Crisanei si resedinta judetului Bihor, Oradea a fost intotdeauna vazuta ca o localitate multiculturala, un centru turistic de o importanta majora si nu numai. Iata cateva dintre motivele pentru care merita sa alegi un city break in Oradea.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea a fost construita in sec. XII. Cu o vechime impresionanta, constructia medievala este principalul obiective turistic al orasului si un simbol al istoriei indelungate a acestuia. Cetatea este formata din mai multe bastioane si corpuri, in interior turistii putand admira Biserica Romano-Catolica, Brutaria, Grajdurile si multe altele. De asemenea, periodic aici au loc diferite manifestatii culturale, care atrag vizitatori din toata tara si nu numai.

cetatea orada

Fotografie preluata de pe radiotimisoara.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Muzeul Tarii Crisurilor

Muzeul Tarii Crisurilor este gazduit de cladirea Scolii de Cadeti, un obiectiv turistic in sine, ce dateaza din 1897. Complexul muzeal aduna cele mai importante si mai reprezentative exponate din diverse domenii, printre care stiintele naturii, istorie si arheologie, arta si etnografie. Colectiile sunt simbolice nu numai pentru Oradea, ci si pentru intreaga regiune a Tarii Crisurilor, asa cum spune si numele muzeului.

city break oradea

Fotografie preluata de pe infooradea.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Piata Unirii

Piata Unirii se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Oradea, deoarece aici se afla o multime de cladiri deosebite. Printre cele mai importante puncte de reper de aici se numara: Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Casa Kovacs, Palatul Primariei si Palatul Vulturul Negru.

piata unirii oradea

Fotografie preluata de pe digi24.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Palatul Primariei

Tot printre obiectivele turistice deosebite din Oradea se numara si Palatul Primariei, care a fost construit in perioada 1902-1903. Turnul cu ceas are o inaltime de 50 m si este principalul punct de atractie al cladirii din centrul orasului, alaturi de fatadele bogat ornamentate ale palatului. Actualul turn al palatului a fost reconstruit, dupa ce in anul 1944 a fost mistuit de un incediu.

obiective turistice oradea

Fotografie preluata de pe danielkitu.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Palatul Vulturul Negru

Palatul Vulturul Negru include una dintre cele mai cunoscute locatii de promenada si relaxare din Oradea. Pasajul interior a fost modelat dupa Galeriile Vittorio Emanuele din Milano si include numeroase cafenele, restaurante si magazine. In plus, pasajul atrage atentia turistilor prin frumoasele sale vitralii, prin mozaicurile din pardoseala si prin candelabrele impozante.

obiective turistice oradea

Fotografie preluata de pe oradeainimagini.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Vrei sa descoperi toate aceste obiective turistice si chiar mai mult? Atunci alege-ti acum vacanta in Oradea!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >