Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

5 motive sa vizitezi orasul Bucuresti

5 motive sa vizitezi orasul Bucuresti 08.05.2018 | Turist in Romania

Daca ai de gand sa pleci intr-un city break noi iti propunem sa-ti indrepti atentia catre Bucuresti. Orasul ofera o multime de atractii fascinante, motiv pentru care capitala Romaniei este cunoscuta si sub numele de „Micul Paris”. Iata cateva dintre cele mai interesante obiective turistice din Bucuresti.

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este una dintre cladirile-simbol ale Bucurestiului, pe care merita sa le vizitezi. Cunoscut si sub numele de Casa Poporului, constructia detine nu mai putin de trei recorduri. Ea este cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil, ca suprafata, din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.

palatul parlamentului

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Ateneul Roman

Ateneul Roman este o sala de concerte, care adaposteste si Filarmonica „George Enescu”. Cladirea este una dintre cele mai frumoase constructii din Bucuresti, fiind ridicata intre anii 1886 si 1888, in stil neoclasic si stil eclectic. Ateneul are aspectul unui templu, cu opt coloane, fatade cu mozaic si o cupola uriasa. In interior, exista o fresca lata de 3 metri si lunga de 70 metri, alcatuita din 25 de scene reprezentative din istoria tarii noastre. Acesta este unul dintre obiectivele turistice din Bucuresti pe care nu trebuie sa le ratezi.

Ateneul Roman

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Muzeul Taranului Roman

Daca esti pasionat de evolutia artei populare, Muzeul Taranului Roman este destinatia ideala. Acesta cuprinde cea mai mare colectie de obiecte traditionale din Romania, peste 90.000, printre care expozitii de obiecte din ceramica, icoane, tesaturi, costume populare, obiecte sculptate si mobila. In Bucuresti, mai poti vizita Muzeul Satului Romanesc sau Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, printre altele, care sunt si ele cat se poate de interesante.

muzeul taranului roman

Fotografie preluata de pe vocativ-plus.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Centrul istoric

Centrul istoric al Bucurestiului este cel mai viu loc din tot orasul. Aici se gasesc cladiri cochete, construite in stil neoclasic si neobaroc, terase, cafenele, restaurante si magazine. O plimbare pe aceste strazi, printre obiectivele turistice, bisericile si cladirile declarate monumente istorice, este ca o plimbare prin trecutul orasului.

centrul istoric bucuresti

Fotografie preluata de pe metropotam.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Parcurile Bucurestiului

Pentru a face o pauza de la vizitarea cladirilor Bucurestiului, te poti opri in parcurile sale fermecatoare. Ai de ales intre Parcul Herastrau, Parcul Tineretului, Parcul Cismigiu, Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”, Parcul Carol, Parcul Eroilor si chiar Gradina Zoologica din Bucuresti. Fiecare parc impresioneaza prin aranjamentele sale florale, lacurile sau locurile special amenajate pentru diverse activitati.

obiective turistice din bucuresti

Fotografie preluata de pe Depositphotos.. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei.

Tu ce alte motive ai adauga listei noastre pentru un city break in Bucuresti?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >