Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

5 motive sa vizitezi orasul Constanta

5 motive sa vizitezi orasul Constanta 13.06.2016 | Turist in Romania

Constanta este unul dintre marile orase ale Romaniei, capitala judetului cu acelasi nume si o localitate estivala care ofera numeroase atractii turistice. Situat pe malul Marii Negre, delimitat de plaje moderne si cele mai importante porturi maritime ale Romaniei, Constanta este un oras care are multe de oferit vizitatorilor sai. Chiar daca perioada de varf pentru vizitarea orasului este vara, cand plajele si statiunea Mamaia sunt luate cu asalt de turisti, Constanta este o destinatie turistica indiferent de anotimp.

Nicio vizita in Constanta nu este completa fara o plimbare pe faleza orasului, de unde poate fi admirata frumusetea Marii Negre, cladirea cazinoului, un simbol al orasului, si o scurta vizita in Portul Tomis. Valurile marii iti vor sopti povestea orasului, insa Constanta inseamna mai mult decat atat. Iata cinci motive sa vizitezi Constanta si in afara sezonului estival.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu

Sursa

Insula Ovidiu este un petec de pamant imbratisat de apele sarate ale lacului Siutghiol. De aceasta insula se leaga multe legende locale, printre care si cea conform careia este locul in care poetul latin Ovidiu a compus mare parte din opera sa, dupa ce a fost trimis in exil. Pe insula Ovidiu poti ajunge cu vaporasul si este un loc in care te poti relaxa pe una dintre terasele amenajate in stil rustic. In plus, pe insula Ovidiu te poti delecta cu preparate savuroase din peste.

Delfinariul Constanta

Delfinariul Constanta

Sursa

Nu este turist care sa fi ajuns pe litoralul Marii Negre ai sa nu fi facut o vizita la delfinariul din Constanta. Dragalasele mamifere marine iti vor oferi un spectacol de zile mari. Delfinariul din Constanta a fost inaugurat in 1972 si este singurul loc din Romania unde poti asista la demonstratii cu delfini, lei de mare si pinguini. Demonstratiile la delfinariu au loc de luni pana vineri, de la orele 11, 15 si 17, iar sambata si duminica de la orele 11, 13, 15 si 17. Pretul unui bilet este de 25 de lei pentru adulti si 12 lei pentru elevi si studenti.

Microrezervatia din Constanta

Microrezervatia din Constanta

Sursa

Dupa ce ai asistat la spectacolul oferit de delfinii, leii de mare si pinguinii delfinariului, fa o plimbare in microrezervatia din apropiere. Microrezervatia Constanta este parte a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si se intinde pe o suprafata de aproximativ 6 hectare. Turistii au posibilitatea sa-si faca o imagine de ansamblu asupra naturii si biodiversitatii dobrogene.

Moscheea Carol

Moscheea Carol

Sursa

Constanta este locul in care se intalnesc si convietuiesc mai multe etnii, fiind un centru important al multiculturalitatii Dobrogene. Unul dintre simbolurile mixtului etnic si cultural al Constantei este Moscheea Carol, situata in centrul vechi al orasului. Moscheea a fost finalizata in 1912 si este una dintre cele mai impunatoare cladiri din oras.

Muzeul Marinei Romane

Muzeul Marinei Romane

Sursa

Muzeul Marinei Romane este situat in apropiere de Portul Constanta si este o institutie unica in Romania. Infiintat in 1969, Muzeul Marinei Romane ofera vizitatorilor sai o incursiune inedita in istoria marinaritului romanesc. In cadrul muzeului pot fi admirate peste 37 de mii de piese: obiecte tridimensionale-basoreliefuri, mulaje dupa documente epigrafice, monede, lucrari de grafica, obiecte originale cu valoare istorica considerabila, precum ancore, amfore romane si zeci de machete de nave.

Tu ce alte obiective turistice din Constanta ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >