Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

5 motive sa vizitezi orasul Iasi

5 motive sa vizitezi orasul Iasi 10.04.2015 | Turist in Romania

Iasiul este centrul cultural, economic si academic al Moldovei si unul dintre cele mai mari orase ale tarii. Iasul inca pastreaza istoria bogata a Moldovei si este o destinatie plina de cultura pe care o recomandam pentru un city break. Se zice ca Iasi este un oras-muzeu si un oras al premierelor, care ascunde multe dintre comorile moldovenesti. Iata cateva dintre atractiile pe care Iasi le are de oferit.

Palatul Culturii din Iasi

palatul culturii

Sursa

Palatul Culturii este unul dintre simbolurile orasului Iasi. Cladirea neogotica a fost construita intre 1906 - 1925, in locul fostei Curti Domnesti medievale si este inscrisa in Lista monumentelor istorice. In trecut, Palatul a servit drept cladire administrativa, iar astazi, acesta este casa Complexului Muzeal National "Moldova". Pentru a afla istoria Iasului, de aici trebuie sa incepi.

Teatrul National "Vasile Alecsandri"

teatrul vasile alexandri

Sursa

Teatrul National din Iasi este considerat cel mai vechi teatru din Romania si ascunde multe minunatii istorice. Aici poti admira Cortina, pictata de M. Lenz in 1896, sau Cortina de fier, pictata de Al. Goltz si Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri. Cladirea este inscrisa in Lista monumentelor istorice. Teatrul a fost renovat si, in prezent, este functional.

Parcul Copou

Parcul Copou

Sursa

Parcul Copou este cel mai vechi parc din Iasi, fiind amenajat in jurul anului 1834. Aici se afla si Teiul lui Eminescu, locul unde se zice ca marele poet isi scria poeziile. In fata Teiului, se afla bustul lui Mihai Eminescu, bustul lui Ion Creanga si Obeliscul Leilor. Tot in apropiere, se gaseste Muzeul Mihai Eminescu, inaugurat in 1990, ca omagiu adus poetului.

Bojdeuca lui Ion Creanga

bojdeuca lui ion creanga

Sursa

Bojdeuca lui Ion Creanga din cartierul Ticau este casa memoriala a faimosului scriitor. In aceasta casa a locuit Ion Creanga intre 1872 si 1889. Casa are doua odai si mobila specifica acelei perioade. Aceasta este prima casa memoriala din Romania, devenind muzeu in 1918. Aici se poate gasi si o expozitie documentara a operelor lui Ion Creanga, inaugurata in 1989.

Muzeul Unirii din Iasi

Muzeul Unirii din Iasi

Sursa

Muzeul de pe strada Alexandru Lapusneanu este o cladire istorica si o capodopera arhitecturala, construita intre 1800 - 1806, in stil neoclasic. In muzeu, sunt expuse piese istorice care spun povestea Revolutiei de la 1848 si Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca din 1859. In trecut, cladirea era casa mai multor familii boieresti, printre care a fost si resedinta lui Alexandru Ioan Cuza. Palatul este declarat monument istoric.

Acestea sunt doar 5 motive pentru care trebuie sa vizitezi orasul Iasi, dar cu siguranta nu sunt singurele. Tu ce alte motive ai adauga listei noastre pentru un city break reusit in Iasi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >