Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareBaile Felix nou
 

5 motive sa vizitezi Sighisoara

5 motive sa vizitezi Sighisoara 21.04.2014 | Turist in Romania

Sighisoara este orasul romanesc pe care trebuie sa-l vizitezi macar o data in viata. Este cea mai bine conservata cetate medievala, dar si locul in care traditia acelor vremuri a fost pastrata vie prin ambientul locurilor, dar si prin evenimentele care se desfasoara aici pe parcursul anului. Ceatatea Sighisoarei, dar si orasul in sine ofera turistilor o multime de motive pentru o vacanta petrecuta aici, asa ca iata care sunt 5 dintre cele mai bune!

Cetatea Sighisoarei

Cetatea Sighisoarei
Sursa

Cetatea Sighisoarei este principalul motiv pentru care trebuie sa vizitezi acest oras. Construita incepand cu secolul 14, cetatea este si astazi o marturie extrem de bine conservata a acelor vremuri indepartate. In plus, este si locul din oras care ascunde cele mai multe obiective turistice, pe care le poti explora la pas intr-o plimbare printre zidurile vechii cetati. Tot interiorul cetatii este si locul de desfasurare a evenimentelor cu aer medieval de peste an.

Festivalul Sighisoara Medievala

Festivalul Sighisoara Medievala
Sursa

Festivalul Sighisoara Medievala se desfasoara in fiecare an in luna iulie si este evenimentul prin care traditia medievala a locului si cladirile din cetate par a prinde viata din trecut. Strazile sunt populate de cavaleri si domnite, care se plimba agale printre turistii veniti la Sighisoara special cu ocazia festivalului. Spectacolele de muzica, reprezentatiile teatrale, workshopurile mestesugaresti si toate celelalte eveniemente sunt imbracate in straie medievale, in stilul si in portul din trecut.

Case deosebite in cetatea medievala

Case deosebite in cetatea medievala
Sursa

Casele din interiorul Cetatii Sighisoara sunt cele care iti vor atrage privirea la fiecare pas. Insa, printre acestea se ascund si cateva, pe care trebuie neaparat sa le vezi. Casa Dracula este cea mai cunoscuta dintre ele, pentru ca aici s-a nascut si a locuit Vlad Tepes. Astazi, casa include un restaurant la parter si un Muzeu de Arme la etaj. Alte case pe care trebuie sa le vizitezi sunt Casa cu cerb si Casa Venetiana, doua constructii deosebite si greu de ratat intr-o plimbare prin cetate.

Bisericile istorice din Sighisoara

Bisericile istorice din Sighisoara
Sursa

Bisericile istorice din Sighisoara sunt simboluri religioase si culturale ale orasului. Cea mai veche si mai notabila constructie de acest fel este Biserica Leprosilor, remarcabila prin stilul arhitectural gotic deosebit, dar si pentru povestile ce o inconjoara, dat fiind faptul ca a servit drept azil pentru leprosi in perioada 1647-1684. Alte lacasuri de cult pe care le poti vizita in Sighisoara sunt Biserica Manastirii Dominicane, Biserica din Deal, Catedrala Ortodoxa, Biserica Ortodoxa din Cornesti si Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif.

Simbolurile Cetatii Sighisoara

Simbolurile Cetatii Sighisoara
Sursa

Cetatea Sighisoara include o multime de constructii simbolice, tocmai de aceea este important sa stii care sunt punctele de neratat aici. Turnul cu Ceas este principala atractie a cetatii. Construit in a doua jumatate a secolului 14, turnul atrage prin ceasul cu cele 7 personaje. Scara acoperita sau Scara scolarilor este un alt punct reprezentativ pentru Sighisoara, fiind construita in anul 1642, pentru elevii de la liceul J. Haltrich.

De-a lungul vizitarii tuturor acestor puncte cheie ale Cetatii Sighisoara si ale orasului in sine, nu uita sa admiri si turnurile ce inconjoara cetatea: Turnul Franghierilor, Turnul Croitorilor si Turnul Cizmarilor, ce marcheaza cateva dintre cele mai importante bresle active in Sighisoara medievala. Ce alte motive ai adauga listei noastre pentru o vacanta reusita in Sighisoara?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >