Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

5 muzee deosebite de vizitat in Toscana

5 muzee deosebite de vizitat in Toscana 27.03.2015 | Idei pentru concediu

Toscana este una dintre regiunile Italiei care a inflorit foarte mult in decursul istoriei. Aici s-au nascut unii dintre cei mai mari artisti ai lumii precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Giotto, Masaccio, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello si altii. Florenta era renumita pentru prelucrarea matasurilor si lanei. Muzeele Florentei si cele din apropiere au foarte multe piese de arta ale geniilor locale si povesti cu care se pot mandri. Iata cinci dintre cele mai fascinante muzee din Toscana.

Museo del Duomo, Palazzo Pubblico si Pinacoteca

Museo del Duomo, Palazzo Pubblico si Pinacoteca

Sursa

Poti incepe circuitul muzeelor cu aceste trei cladiri pe care le gasesti in Siena. Toate trei contin operele de arta ale perioadei renascentiste. Aici poti vedea cateva dintre cele mai faimoase picturi si sculpturi ale artistilor locali. Palazzo Pubblico este construita din caramida, are o arhitectura medievala gotica, iar camerele interioare sunt impodobite cu fresce.

Galleria degli Uffizi

Uffizzi Gallery

Sursa

Acesta este unul dintre cele mai faimoase muzee din lume si este slabiciunea tuturor iubitorilor de arta. Aici poti gasi lucrari faimoase precum Nascita di Venere de Botticelli, Annunciationa lui Da Vinci, Doni Tondo de Michelangelo sau Madonna del cardellino lui Raphael si Leda e il cigno a lui Tintoretto.

Galleria dell’Accademia

galeria

Sursa

Galleria dell’Accademia este casa faimoasei sculpturi a lui Michelangelo, David. Aici mai exista doua picturi cunoscute ale lui Botticelli: Madonna del Mare si Madonna della seggiola. Toti fanii lui Michelangelo se inghesuie sa viziteze acest loc magic unde arta este in prim plan. 

Museo dell’Opera del Duomo

Museo dell’Opera del Duomo

Sursa

Acest muzeu contine multe dintre operele originale create pentru Cattedrale di Santa Maria del Fiore, catedrala Florentei (Duomo), si este situat la est de catedrala. Piesele expuse aici sunt considerate cateva dintre cele mai importante si faimoase sculpturi din lume, printre care si opera lui Michelangelo, Pietà.

Palazzo Pitti

Pitti Palace

Sursa

Palazzo Pitti este un palat opulent renascentist, divizat in mai multe galerii. Aici au fost adunate numeroase bogatii precum picturi, sculpturi, bijuterii, tacamuri si obiecte foarte scumpe ale familiei Medici si ale altor donatori. Acest palat este extrem de apreciat de pasionatii de arta, fiind considerat cel mai mare complex de muzee din Florenta.

Pe care dintre aceste muzee de arta din Toscana ti-ai dori sa le vizitezi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >