Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

5 obiective turistice unice din Romania

5 obiective turistice unice din Romania 17.02.2014 | Turist in Romania

Avem o tara frumoasa si de multe ori uitam sa ne laudam cu acest lucru. Sunt putine topuri internationale in care apare si numele tarii noastre langa un obiectiv turistic de pe plaiuri mioritice, insa tocmai aceste minuni sunt cele care dau farmecul turismului din Romania si care au adus si numerosi turisti straini aici. Pentru ca trebuie sa stii si tu de ce sa te mandresti cu tara ta, ti-am pregatit o lista de obiective turistice unice in Romania.

Spre inima muntelui - Rapa Rosie si Groapa Ruginoasa

Rapa Rosie
Sursa

Rapa Rosie se afla in apropiere de orasul Sebes, judetul Alba. Acest mic canion este o formatiune de stanci rosiatice, ce se intinde de-a lungul a 25 hectare si au pana la 100m inaltime. Formele deosebite sapate de apa la Rapa Rosie fac parte dintr-o rezervatie geologica. Asemanatoare este si Groapa Rugionasa, afla in Muntii Apuseni, in apropiere de Vartop. Lata de peste 600m si adnaca de 100m, ravena a fost creata de alunecarile de teren masive, eroziunea continuand si astazi sa schimbe peisajul local.

Ramasitele din Pestera cu Oase

Pestera cu Oase
Sursa

In judetul Caras Severin, pe Valea Minisului, o zona deosebit de bogata in obiective turistice naturale, se afla si Pestera cu Oase. Numele acesteia provine de la descoperirea fascinanta facuta aici de catre specialisti: cele mai vechi oseminte ale omului modern din Europa. Studiile au demonstrat ca fosilele umane au o vechime de peste 35 000 ani.

Turismul paranormal in Padurea Baciu

Padurea Baciu
Sursa

Padurea Baciu a devenit cunoscuta in anii 1960, cand Emil Barnea a publicat o fotografie localizata in acest luminis cu ceea ce se presupunea a fi un OZN. Chiar daca teoria sa nu a fost confirmata, Padurea Baciu este totusi un obiectiv turistic unic si straniu in acelasi timp. Magnetismul intens al zonei impadurite face ca muschii, ce cresc pe scoartele copacilor, sa nu fie indreptati spre nord, asa cum ar fi normal, ci in sens invers. In plus, tot aici au mai fost raportate o multime de aparitii stranii.

Picturi rupestre in Pestera Coliboaia

Pestera Coliboaia
Sursa

Pestera Coliboaia se afla in judetul Bihor, pe Valea Sighistelului, in apropiere de satul cu acelasi nume. Pana in anii trecuti nu era una dintre principalele pesteri ale Muntilor Apuseni care sa atraga atentia asupra tarii noastre, insa recent, aici au fost descoperite picturi rupestre. In urma studiilor efectuate de speologi, s-a dovedit ca acestea sunt cele mai vechi picturi ale Europei Centrale, datand din urma cu 35.000 ani. Momentan, insa, pestera si in special zona picturilor rupestre nu este deschisa publicului.

Exploziile naturii de la Buzau

Focurile Vii
Sursa

Vulcanii noroiosi sunt probabil cei mai cunoscuti, atunci cand vine vorba de obiective turistice naturale din apropiere de Buzau. Fenomenul nu este unic in Romania, insa este deosebit de spectaculos aici, pentru ca suprafata pe care o acopera este foarte mare. Focurile Vii sunt insa unice in tara si le vei gasi tot in apropiere de Buzau. Pe un teren intins, din loc in loc, suprafata pamantului este pur si simplu cuprinsa de flacari, ce pot ajunge si pana la 20cm inaltime, aceastea aparand datorita emanatiilor de gaze din sol.

Cu aceste obiective turistice unice din tara noastra ne putem mandri in fata Europei. Fie ca e vorba de minuni ale naturii, fie ca e vorba de creatii ale omului ce dateaza de peste zeci de mii de ani, toate acestea se contureaza in obiective turistice unice din Romania despre care trebuie sa stii sau pe care trebuie sa le vizitezi. Ce alte obiective turistice deosebite ai descoperit in vacantele tale in tara?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >