Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

6 atractii turistice de neratat in Egipt

6 atractii turistice de neratat in Egipt 25.08.2014 | Destinatii Exotice

O vacanta in Egipt iti ofera foarte multe posibilitati din punct de vedere turistic. De la situri arheologice si piramide pline de istorie si de cultura locala, la cele mai mari orase, numai bune pentru un city break cu shopping si vizite prelungite, sau la statiunile ideale pentru o vacanta de vara relaxanta. Pentru ca alegerea poate fi chiar dificila, te poti orienta in functie de cele mai importante obiecitve turistice spre locurile perfecte de vacanta in Egipt.

Piramidele de la Giza

Piramidele de la Giza

Piramidele de la Giza sunt cu siguranta cele mai importante atractii turistice din Egipt. Necropola uriasa se afla in apropierea orasului Cairo si a fost construita, de-a lungul a trei generatii, de Khufu, Khafre si Menkaure. Cea mai mare piramida din Egipt se afla aici si este cea a lui Khufu, care se inalta la 139 m.

Karnak

Karnak

Karnak este o alta bucatica de istorie pe care o vei descoperi in Egipt, in apropiere de Luxor. Desi situl religios se afla de multa vreme in ruina, este cel mai mare si mai impresionant din regiune. Aici se afla Templul lui Karnak, care este alcatuit din 3 temple mai mici. Alaturi de acesta, o alta structura impresionanta si bine-cunoscuta este Sala Hypostyle ce se intinde pe 5 000mp si include 134 coloane masive.

Reciful din Marea Rosie

Reciful din Marea Rosie

Pentru cei mai aventurosi turisti si pentru cei care iubesc sporturile de apa, reciful din Marea Rosie este un motiv intemeiat pentru o vacanta in statiunile din Egipt. Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume pentru scufundari, reciful egiptean este locul in care poti admira o multime de specii de pesti si plante subacvatice. Locurile ideale pentru o astfel de aventura in Marea Rosie sunt statiunile Sharm el Sheikh, Dahab si Hurghada.

Croaziera pe Nil

Croaziera pe Nil

Un alt motiv pentru o vacanta in Egipt si una dintre activitatile de neratat in regiune este o croaziera pe Nil. Aceasta este cea mai bun metoda prin care se poate vizita zona nordica a tarii si prin care se pot admira numeroasele situri arheologice si piramidele descoperite de-a lungul timpului pe curgerea fluviului.

Valea Regilor

Valea Regilor

Valea Regilor se afla in apropiere de Luxor si este locul in care timp de 500 ani au fost inmormantati regii egipteni. Aceasta include 63 de morminte, de diferite marimi, de la cele mai mici si mai simple, pana la ansambluri complexe, ce includ peste 120 de incaperi. Din pacate, in antichitate, toate aceste morminte au fost jefuite, in afara de celebrul mormant al lui Tutankhamon.

Muzeele egiptene

Cairo

Muzeele egiptene sunt cele care completeaza cu succes ceea ce turistii pot vedea in situraile arheologice, la Piramidele de la Giza si in Valea Regilor. Cel mai important muzeu de acest fel este Muzeul Egiptean din Cairo, ce include peste 120 000 de obiecte antice din regiune, de la papirusuri si monede la artefacte mortuare si chiar mumii.

Ce alte atractii turistice din Egipt ai mai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >