Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

6 cele mai ciudate obiective turistice din Romania

6 cele mai ciudate obiective turistice din Romania 13.09.2016 | Turist in Romania

Romania este plina de  locuri fascinante si unice in lume. De la cei mai inalti munti cu crestele in nori, la Delta Dunarii, orasele medievale si monumentele ale naturii, tara noastra ofera o varietatea foarte mare de locuri frumoase. Noi am creat o lista cu niste obiective turistice usor... speciale si putin ciudate, care ti-ar trezi interesul. 

Vulcanii Noroiosi 

vulcanii noroiosi

Vulcanii Noroiosi se afla pe raza comunei Berca din judetul Buzau. Acestia au fost formati datorita eruptiilor de gaze din pamant, care aduc spre suprafata namol. Aceste pacle se numesc vulcani pentru ca in interiorul lor au loc aceleasi procese ca in cazul vulcanilor adevarati. Terenul este arid si peisajele de aici par de pe alta planeta, cu mici eruptii de 5-6m din loc in loc.

Focurile Vii

focurile vii

Sursa

Asemanator vulcanilor noroiosi, Focurile Vii din judetul Buzau se formeaza tot prin gazul din pamant care tasneste la suprafata, producand frecare cu solul. Peisajul pare din filmele SF, cu mici flacari care ies din pamant. Flacarile ard in permanenta si, desi este o zona destul de izolata, aceste eruptii se pot observa foarte bine pe toata portiunea, mai ales noaptea.

Groapa Ruginoasa

groapa ruginoasa

Sursa

Stiai ca Groapa Ruginoasa este un fenomen unic in Europa? Aceasta este o ravena uriasa formata prin eroziune torentiala a depozitelor de cuartite, gresii si argile rosii, aspect care ii da culoarea rosiatica. Groapa Ruginoasa este situata in partea sud-estica a judetului Bihor, pe teritoriul administrativ al comunei Pietroasa si face parte din Parcul Natural Apuseni.

Podul lui Dumnezeu

podul lui dumnezeu

Sursa

Podul lui Dumnezeu, numit oficial Podul Natural de la Ponoarele, este singurul pasaj natural rutier functional din Romania. Mai mult, acesta este cel mai mare pod natural al Romaniei si al doilea din Europa. Acesta s-a format prin surparea tavanului pesterii. Denumirea sa vine de la o legenda straveche care spuna ca Dumnezeu a izgonit Dracul din aceasta zona.

Pietrele Vii

pietrele vii

Stiai ca in Romania exista pietre care "cresc"? Numite si trovanti, aceste pietre sunt de fapt gresii, legate intre ele printr-un ciment carbonatic. Trovanti exista in mai multe locuri din Romania, cei mai faimosi fiind cei de la Muzeul Trovantilor din Costesti, judetul Valcea. Aici poti vedea pe o lungime de un hectar o multitudine de aceste pietre care locuitorii jura ca-si schimba forma si dimensiunea.

Rapa Rosie

rapa rosie

Sursa

Rapa Rosie se afla la 3 km de Sebes si are forma unui mic canion. Este format dintr-un perete vertical urias si o adancitura formata prin eroziunea apei. Cromatica deosebita a locului este data de oxizi de fier in care sunt bogate gresiile din aceasta zona. Nuantele de rosu si plantele speciale dau acestui peisaj un aspect inedit, parca desprins dintr-o poveste.

Tu care crezi ca este cel mai ciudat si mai interesant obiectic turistic din Romania?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >