Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

6 cele mai frumoase orase pe canale din Europa

6 cele mai frumoase orase pe canale din Europa 04.09.2016 | City Break

Toate orasele europene au un farmec aparte si... ceva specific. Unele sunt la malurile marilor lacuri, unele sunt la poalele muntilor, unele orase au un iz medieval sau o tematica specifica. Iata, mai departe, cateva dintre cele mai frumoase orase europene care se intampla sa fie traversate de o multitudine de canale, care confera un farmec aparte destinatiei.  

Giethoorn, Olanda

Cand vine vorba de orase construite de-a lungul canalelor, pitorescul orasel Giethoorn din Olanda le intrece pe toate. Centrul vechi al orasului nu are aproape deloc drumuri, iar transportul se face pe apa. Orasul este traversat de peste 180 de poduri. Sistemul de canale este foarte bine controlat, iar mijloacele de transport in comun conduc turistii spre cele mai frumoase colturi ale orasului. Aproape fiecare casa are acces la un pod sau la o barca. Cum ar fi sa mergi cu barca dimineata la locul de munca?

Annecy, Franta

annecy

Annecy este unul dintre cele mai frumoase orase ale Frantei, iar canalele sale au mult de-a face cu acest titlu. Orasul, supranumit Venetia Alpilor, a fost construit initial in jurul castelului Lordului Annecy, dinspre care curge canalul Thiou. De-a lungul canalelor gasesti multe cladiri medievale, cafenele pitoresti si locuri romantice, unde iti poti petrece timpul si unde poti admira reflexia caselor colorate in apa.

Bruges, Belgia

bruges

Bruges este o destinatie de exceptie, intr-o calatorie in Belgia, iar multi turisti vin aici pentru a admira frumusetea canelelor sale. Bruges este un oras foarte vechi, iar majoritatea podurilor simt puternic trecerea timpului. Din fericire, acest lucru il face doar sa arate mai autentic si mai fermecator. Complexul de canale de aici se numeste Reien si incercuieste orasul vechi, formand ceea ce localnicii numesc Bruges egg

Hamburg, Germania

hamburg

Stiai ca Hamburg are mai multe poduri decat Venetia si Amsterdam combinate? Acest oras este cel mai mare port din Germania, iar canalele sale confera mult romantism acestui oras modernist. Podurile sunt construite intr-o combinatie de stiluri nou si vechi, iar impreuna cu drumurile sale, fac orasul sa para de o simetrie perfecta. Exista trei rauri care traverseaza Hamburg-ul, si anume Alster, Bille si Elbe, plus o multime de alte corpuri de apa, peste care au fost construie mai mult de 2,496 de poduri.

Stockholm, Suedia

stockholm

Apa ocupa aproximativ o treime din capitala Suediei (a doua treime fiind ocupata de spatii verzi) si o imparte in 14 insule, care sunt legate prin 57 de poduri. Orasul se afla la varsarea Lacului Mälaren in Marea Baltica si este orasul cu cea mai numeroasa populatie dintre tarile nordice. O mare perioada din an, canalele ingheata, pe diverse portiuni, iar localnicii si turistii transforma aceste spatii in patinoare. 

St. Petersburg, Rusia

st petersburg

Cum rasare soarele, orasul St. Petersburg isi scoate barcile pe canalele sale, plimbarile pe apa oferind locuitorilor o perspectiva incredibila asupra orasului. Intr-o promenada pe canalele St. Petersburg-ului, ai ocazia sa admiri capodoperele arhitecturale ale orasului din secolele 18 si 19. Orasul se afla la locul de intalnire al Raului Neva si a Marii Baltice, motiv pentru care, in trecut, a fost necesara saparea mai multor canale pe acest teritoriu mlastinos.

Care este orasul tau preferat traversat de multe canale?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >