Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

6 manastiri din Oltenia pe care trebuie sa le vezi

6 manastiri din Oltenia pe care trebuie sa le vezi 04.08.2014 | Turist in Romania

Manstirile din Nordul Moldovei si Bucovina, alaturi de bisericile din lemn din Maramures sunt probabil unele dintre cele mai cunoscute monumente de cult din tara noastra, insa nu sunt singurele. Si sudul Romaniei se bucura de un numar mare de monumente medievale religioase, motiv pentru care iti prezentam manastirile din Oltenia pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata!

Manastirea Cozia

Manastirea Cozia

Manastirea Cozia a fost ctitorita de Mircea cel Batran in perioada 1387-1388. Este una dintre cele mai complexe ansambluri manastiresti pastrate in Oltenia, dar si cel mai vechi monument din regiune. Manastirea Cozia era fortificata cu ziduri inalte, pe modelul unei cetati, ale caror ruine se mai pot vedea si astazi la intrarea vestica.

Manastirea Govora

Manastirea Govora

Manastirea Govora se afla in apropiere de Ramnicu Valcea, in satul cu acelasi nume. Aceasta domina zona de pe o micuta colina inca din vremea lui Vlad Calugarul, fiind rezidita in 1496 de catre Radu cel Mare. Tot aici se afla si o scoala destinata calugarilor, un turn de clopotnita devenit punct de belvedere si o cladire destinata tiparnitei medievale.

Manastirea Dintr-un lemn

Manastirea Dintr-un lemn

Manastirea Dintr-un lemn este un ansamblu ridicat in jurul unui lacas de cult simplu si modest. In ultimii ani, acestuia i  s-au mai adaugat cateva corpuri de cladire, turistii putand astazi vizita nu numai manastirea in sine, ci si un muzeu, o casa domneasca si chiliile vechi. Numele manastirii a fost dat de un schit din secolul 16, care, spune legenda, a fost construit aici dintr-un singur stejar.

Manastirea Hurezi

Manastirea Hurezi

Manastirea Hurezi este unul dintre cele mai cunoscute monumente din aceasta regiune si una dintre cele mai importante ctitorii ale lui Constantin Brancoveanu. Ansamblul a fost in mare parte pastrat in forma sa originala, fiind reprezentativ pentru stilul brancovenesc de arhitectura, motiv pentru care a intrat si pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1993. 

Manastirea Polovragi

Manastirea Polovragi

Manastirea Polovragi se afla in apropiere de Cheile Oltetului si, alaturi de aceasta zona naturala deosebita, formeaza un areal turistic impresionant. Aceasta dateaza din secolul 16, insa a fost restaurata si modificata de cateva ori, dupa ce intrase in ruina. Din vechile constructii, astazi se mai pot vedea turnul de clopotnita, staretia si latura vestica a manastirii.

Manastirea Tismana

Manastirea Tismana

Manastirea Tismana este una dintre cele mai vechi din Oltenia, fiind cladita in perioada 1375-1378 de catre calugarul Nicodim cu sprijinul domnului Vlaicu. Ansamblul monahal este inconjurat de ziduri groase si de paduri, astfel ca atat interiorul, cat si exteriorul atrag o multime de turisti in zona. In interiorul curtii manastiresti de la Tismana se mai pastreaza vechea chilie rupestra a lui Nicodim.

Ce alte manastiri din Oltenia ai mai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >