Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

6 motive pentru o vacanta in Maramures

6 motive pentru o vacanta in Maramures 20.10.2014 | Turist in Romania

Maramuresul este una dintre cele mai frumoase zone ale tarii noastre. Mai mult decat atat, este regiunea in care se pastreaza cel mai bine traditiile populare romanesti, acesta fiind si unul dintre principalele motive pentru care tot mai multi turisti romani si straini aleg sa-si petreaca vacantele in Maramures.

Bisericile de lemn din Maramures

Manastirea Barsana

Sursa

Bisericile de lemn din Maramures sunt unele dintre cele mai importante simboluri ale zonei, dar sunt si monumente reprezentative pentru tara noastra, pentru ca o parte dintre ele au fost introduse pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Peste 30 de astfel de biserici pot fi vizitate astazi in Maramures, dintre care cele mai importante sunt bisericile din: Poienile Izei, Surdesti, Barsana, Plopis, Budesti, Rogoz, Ieud si Desesti.

Mocanita de pe Valea Vaserului

Mocanita de pe Valea Vaserului

Sursa

Mocanita este un alt simbol al Maramuresului si al tarii noastre. Calea ferata Viseu de Sus functioneaza inca din anul 1932 si este singura din Europa cu ecartament ingust inca folosita. Folosita de la inceput pentru transportul lemnelor de-a lungul Vaii Vaserului, calea ferata, dar si Mocanita sunt acum atractii turistice deosebite.

Muzee din Maramures

Casa Memoriala Elie Wiesel

Sursa

Pentru cei pasionati de istorie, cultura si arta, muzeele din Maramures sunt atractiile principale pe timpul vacantei. Printre institutiile de acest tip pe care nu trebuie sa le ratezi se numara Muzeul de Arta Baia Mare, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Casa Memoriala Elie Wiesel si Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetu Marmatiei.

Muntii Rodnei

Statiunea Borsa

Sursa

Parcul National Muntii Rodnei este destinatia ideala din Maramures pentru cei care iubesc activitatile in aer liber, indiferent de sezon. Iarna, statiunea Borsa este preferata turistilor care vor sa se bucure de cele mai frumoase partii de schi din Muntii Rodnei. In celelalte anotimpuri, intregul parc montan este strabatut de numerosi turisti dornici sa descopere peisaje naturale deosebite si minunile ascunse ale acestui lant muntos.

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Sursa

Cimitirul Vesel de la Sapanta nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind o atractie simbolica a Maramuresului, dar si a tarii noastre in general. Crucile vopsite in albastru intens, cu ilustratii si texte pline de umor, sunt deja faimoase nu numai in Romania, ci si in strainatate, si atrag anual un numar impresionant de turisti, dornici sa descopere locul in care moartea este privita cu umor.

Ecoturism rural

Ecoturism rural in Maramures

Sursa

Ecoturismul rural a devenit in ultimii ani una dintre principalele activitati din zona Maramuresului. Dat fiind faptul ca aceasta este regiunea din tara noastra unde s-au pastrat cel mai bine traditiile si obiceiurile populare romanesti, Maramuresul este un magnet pentru turistii romani nostalgici, dar si pentru strainii care vor sa descopere adevaratul spirit romanesc.

Vrei si tu o vacanta in Maramures? Descopera oferta noastra pentru o vacanta traditionala in Maramures!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >