Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

6 motive sa alegi statiunea Covasna pentru un concediu de relaxare

6 motive sa alegi statiunea Covasna pentru un concediu de relaxare 12.10.2013 | Turist in Romania

Statiunea Covasna se afla in judetul cu acelasi nume si este una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din Romania. Aceasta este renumita pentru apele minerale si pentru mofetele emanate post-vulcanic aici, ce creeaza impreuna un climat extrem de placut si benefic pentru tratarea diverselor afectiuni. Statiunea s-a remarcat din cele mai vechi timpuri in randurile celor care isi doreau un tratament pentru afectiunile cardio-vasculare. Daca iti doresti un concediu de tratamente, statiunea Covasna este cea mai buna alegere. Insa, iata si ce poti face pentru a te relaxa si pentru a te simti ca in vacanta in Covasna!

Valea Zanelor

 Valea Zanelor, Covasna

Sursa

Valea Zanelor este una dintre locatiile spre care se indreapta de la inceput toti turistii veniti in statiunea Covasna, pentru ca ofera un peisaj spendid si o zona de relxare perfecta. Valea se afla in partea estica a statiunii, in apropiere de zona hotelurilor, ceea ce o face usor accesibila pentru turisti. Tot aici se afla si ruinele unei cetati dacice, ce a fost probabil construita sub conducerea lui Burebista. Asadar, Valea Zanelor poate fi locul preferat pentru plimbari in vacanta, dar si pentru explorarea ramasitelor culturii dacice.

Planul Inclinat

Planul Inclinat, Covasna

Sursa

Planul Inclinat se afla de asemenea in Valea Zanelor, insa este un obiectiv turistic deosebit de important si de special pentru statiunea Covasna. Numit de localinici Siclaul, Planul Inclinat este o ramasita a istoriei industriale a Covasnei, un monument unic al exploatarii forestiere care s-a realizat in aceasta zona. Construit in anul 1886, Planul Inclinat avea la baza forta gravitationala, cu ajutorul careia vagoanele pline de lemne coborau la vale, iar in acelasi timp le urcau, pe sistemul de cabluri, pe cele goale de jos.

Cascada de sub Siclau

Cascada de sub Siclau, Covasna

Sursa

Cascada de sub Siclau se afla in apropiere de Planul Inclinat, la apoximativ 100m de uzina de apa. Nu este o cascada deosebit de inalta, insa frumusetea sa si puritatea apei atrag o multime de turisti aici in drumetiile din jurul statiunii Covasna. Aceasta poate fi vizitata o data cu celelalte atractii turistice aflate in Valea Zanelor.

Balta Dracului

Balta Dracului, Covasna

Sursa

Balta Dracului se afla in centrul statiunii Covasna si este un obiectiv turistic unic. Aici este locul in care panza freatica se intersecteaza cu emanatiile de gaz mofetic. Rezultatul este eruptia permanenta a bulelor de namol, ce sunt un spectacol unic pentru turisti, dar in acealasi timp un beneficiu imens pentru cei veniti la tratament in Covasna. De-a lungul timpului, eruptiile s-au mutat din nordul spre centrul orasului si au avut loc si cateva eruptii mai mari, de tip vulcanic, insa astazi vulcanul Balta Dracului este inofensiv.

Cetatea Ilenei Cosanzene

 Cetatea Ilenei Cosanzene, Covasna

Sursa

Cetatea Ilenei Cosanzene se afla in Padurea Miske, de la iesirea din orasul Covasna. Aceasta cetate este una deosebit de misterioasa, pentru ca a fost invaluita in legendele locale, dupa ce numeroasele cercetari intreprinse aici nu au reusit sa descpere foarte multe fapte si informatii concludente. Legenda spune ca aici a locuit Ileana Cosanzeana, care ascundea in beciuri o comoara imensa, pazita de un cocos, care dormea doar o data la 7 ani, moment in care comoara putea fi vazuta de trecatori.  

Alte motive sa vizitezi Covasna

Nedeia Mocaneasca, Covasna

Sursa

Statiunea Covasna mai include si alte obiective turistice mai mici, dar la fel de interesante. In oras, mai poti vizita Monumentul Ostasului RomanVila de vacanta a lui Nicolae Ceausescu, Muzeul Memorial al lingvistului Csoma Sandor si asa mai departe. In plus, la finalul lunii iulie in fiecare an, poti participa la traditionala sarbatoare numita Nedeia Mocaneasca sau Santilia.

Asadar ai 6 motive sa alegi statiunea Covasna pentru un concediu de relaxare. Mai mult decat atat, la acestea poti adauga si tratamentele naturiste cu ape minerale si mofete perfecte pentru afectiunile cardio-vasculare. Rezerva-ti acum cazarea in Covasna!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >