Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouRelaxare la Stana de Vale
 

6 orase peste care parca nu a trecut timpul

6 orase peste care parca nu a trecut timpul 28.10.2015 | Idei pentru concediu

Daca vrei sa scapi pret de cateva momente de anul in care ne aflam, alege ca destinatii de vacanta aceste orase europene unde timpul chiar este relativ pentru ca, in ele, nimic nu s-a schimbat. Aici cladirile arata la fel ca in secolele trecute si inca se desfasoara activitati specifice perioadelor istorice. Evadeaza int-o lume de mult apusa, dar care inca reuseste sa ne invete ceva despre istorie.

Funnen - Danemarca

funnen

Sursa

Orasul Funnen din Danemarca are un farmec aparte pentru ca aici exista 25 de case, care dateaza din secolele XVIII si XIX. Mai mult, pe timpul verii, localnicii se costumeaza in haine de epoca si le ofera turistilor o experienta unica - senzatia ca se afla in timpul lui Hans Christian Andersen. Orasul se gaseste in regiunea Odense si este un muzeu in aer liber.

Kizhi - Rusia

kizhi

Sursa

Insula Kizhi (tradusa ca Insula Jocurilor) se afla in Lacul Onega din Rusia si a fost ocupata inca din anii 1500. In jurul anilor 1950, intreaga populatie a fost obligata sa migreze spre alte orase cu industrii in curs de dezvoltare, iar insula a ramas un muzeu in aer liber. Kizhi include doua biserici si un turn cu clopot, numit Kizhi Pogost.

Little Woodham - Marea Britanie

woodham

Sursa

Cunoscut sub denumirea de The Living History Village of Little Woodham, acest orasel de pe teritoriul Angliei este un muzeu in aer liber, care recreeaza viata la sat in mijlocul secolului al XVII-lea, din aceasta regiune. Orasul a fost construit initial pentru punerea in scena a evenimentelor din Razboiul Civil si, mai apoi, a fost pastrat ca atractie turistica si educationala.

Rothenburg ob der Tauber - Germania

rothenburg

Sursa

Rothenburg din Germania este o atratie turistica foarte populara datorita cladirilor sale medievale foarte bine pastrate si a arhitecturii specifice Germaniei istorice. Se pot vizita: primaria medievala, Biserica Sf. Iacob, Piata Mica, zidurile cetatii, Muzeul crimei medievale, Muzeul Craciunului, gradinile regale si multe cladiri impresionante. 

Aarhus - Danemarca

aarhus

Sursa

In 1914, centrul vechi din orasul Aarhus din Danemarca a fost deschis publicului ca primul muzeu in aer liber din lume. Oraselul include cladiri construite din 1550 si pana in 1890 si chiar magazine deschise publicului. Personalul muzeului este deghizat in haine specifice si se plimba pe strazile din zona, oferind impresia unui oras in adevaratul sens al cuvantului.

Zuiderzeemuseum - Olanda

olanda

Sursa

Zuiderzeemuseum este un muzeu in Enkhuizen, Olanda, care pastreaza vie cultura si mostenirea lasata de aceste locuri. Zuiderzeemuseum este format dintr-un muzeu maritim si o colectie de cladiri ale Olandei vechi. Cea mai cautata atractie este flota de vapoare si barci vechi, care iti permite sa inveti despre istoria maritima a orasului. 

Pe care dintre aceste orase istorice ai vrea sa le vizitezi?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >