Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeCITY BREAK
 

7 lacuri deosebite din Romania

7 lacuri deosebite din Romania 21.07.2014 | Turist in Romania

Romania este o tara deosebit de frumoasa! Pierdute in padurile sale si inima muntilor descoperim lacuri de o frumusete extraordinara. De la numeroasele lacuri glaciare de pe cele mai inalte piscuri montane, pana la baraje si lacuri naturale pur si simplu incredibile, iata care sunt 7 dintre lacurile din Romania pe care trebuie sa le vezi!

Lacul Bicaz

Lacul Bicaz

Lacul Bicaz sau Lacul Izvorul Muntelui se afla in judetul Neamt, de-a lungul raului Bistrita. Lacul de acumulare si barajul au fost inaugurate in 1960, la acestea adaugandu-se ulterior si Hidrocentrala Dimitrie Leonida, din satul Stejarul. Pe malul stang al lacului a fost amenajat un mic port turistic cu vaporase, salupe, hidrobiciclete si alte facilitati dedicate vizitatorilor.

Lacul Rosu

Lacul Rosu

Lacul Rosu este un lac de baraj natural, care s-a format in 1837. La poalele Muntelui Hasmasul Mare, lacul este atractiv pentru turistii care doresc sa admire un peisaj natural splendid, dar si pentru cei care isi doresc o cura naturala in timpul vacantei, aerul fiind bogat in aerosoli, iar microclimatul propice pentru tratarea diverselor afectiuni.

Lacul Sf. Ana

Lacul Sf. Ana

Lacul Sf. Ana este singurul lac vulcanic de pe teritoriul Romaniei. In masivul Ciomatu, judetul Harghita, Lacul Sf. Ana este cunoscut datorita provenientei sale vulcanice unice. Cei care doresc sa acceseze frumosul lac si imprejurimile sale se pot bucura si de o vacanta relaxanta si de tratamente naturale in statiunea Baile Tusnad.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru este cu siguranta destinatia de vacanta in care te poti bucura de cele mai spectaculoase peisaje. Lacul de acumulare s-a creat in jurul unui baraj imens, construit in anul 1965, pe raul Arges, folosit pentru producerea de energie electrica, dar si pentru a impiedica inundatiile si pentru a facilita irigatiile terenurilor din apropiere.

Lacul Balea

Lacul Balea

Lacul Balea este un lac glaciar preferat pentru vacantele in Muntii Fagaras, la care se poate ajunge pe celebra sosea Transfagarasan. La altitudinea de 2040 m, zona lacului este ideala pentru campare si pentru activitati turistice, dar si pentru explorarea zonei cu ajutorul diferitelor trasee turistice care pornesc de la Cabana Balea Lac.

Lacul Ursu

Lacul Ursu

Lacul Ursu din statiunea Sovata, judetul Mures, este destinatia ideala de vacanta pentru relaxare si tratamente naturale. Lacul si arboretele de pe saraturi formeaza o arie protejata, insa turistii se pot bucura de beneficiile apei sarate a lacului in partea special amenajata pentru tratament si cure.  

Lacul Bucura

Lacul Bucura

Lacul Bucura, aflat in masivul Retezat, este cel mai mare lac glaciar de pe teritoriul tarii noastre. Aflat la o altitudine de 2040 m, impresioneaza prin suprafata sa, creand in inima muntelui o pelicula de albastru, ce se contureaza ca centrul peisajului montan local si ca punct de plecare pentru traseele montane.

Ce alte lacuri deosebite din Romania ai mai adauga listei noastre?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >