Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKBaile Felix nou
 

8 cele mai cunoscute muzee din Europa, pentru pasionatii de cultura

8 cele mai cunoscute muzee din Europa, pentru pasionatii de cultura 18.04.2016 | Idei pentru concediu

Muzeele sunt obiective turistice care nu lipsesc din intinerariul de calatorie al oricarui pasionat de cultura. Batranul continent se poate mandri cu sute de astfel de institutii care adapostesc sculpturi si picturi realizate de cei mai valorosi artisti ai tuturor timpurilor. Daca esti pasionat de cultura si iubesti arta, descopera mai jos o lista cu 8 dintre cele mai cunoscute muzee din Europa, pe care sa le vizitezi in calatoriile tale prin orasele batranului continent.

Muzeul Luvru, Paris, Franta

Muzeul Luvru

Niciun top al muzeelor din lume nu poate exista fara cel mai mare, cel mai cunoscut si mai popular dintre acestea: Muzeul Luvru din Paris. Pe simezele celui mai celebru muzeu din Franta sunt expuse tablouri si opere de arta valoroase precum Mona Lisa de Leonardo Da Vinci, Venus din Milo, Codul lui Hammurabi. Muzeul prezinta si intreaga istorie a Frantei si expozitii de pictura, sculptura grafica si antichitati. Muzeul Luvru este vizitat anual de peste 8 milioane de turisti din toata lumea.

British Museum, Londra, Anglia

British musseum

Poate parea ciudat, dar la unul dintre cele mai importante muzee din Europa, British Museum, intrarea este gratuita. Acesta a fost deschis publicului in 1759 si gazduieste o impresionanta colectie de arta, obiecte din perioada antica, artefacte, carti si documente extrem de valoaroase, referitoare la cultura umana. British Museum ofera vizitatorilor sai posibilitatea de a admira cea mai mare colectie de arta egipteana din afara capitalei Cairo.

Muzeul Tate Modern, Londra, Anglia

Tate museum

Sursa

Amanajat in cladirea unei foste centrale electrice, Muzeul Tate Modern afiseaza pe simezele sale opere de arta moderna, care dateaza de la inceputul secolului XX si pana in prezent. Tate Modern este unul dintre cele mai populare muzee din Londra. Muzeul a luat fiinta ca o extensie a Tate Gallery, institutie care, din cauza lipsei de spatiu, nu a mai avut unde sa isi expuna operele de arta. Andy Warhol si Pablo Picasso sunt doar doi dintre artistii ale caror lucrari sunt expuse aici. De la Tate Modern poti merge pe cursul Tamisei pana la Tate Britain pentru a vedea cea mai mare colectie de arta britanica din lume.

Muzeul D’Orsay, Paris, Franta

Muzeul D orsay

Sursa

Muzeul D’Orsay din Paris este deschis publicului din 1986 intr-o cladire care la inceputul secolului XX deservea drept gara. Colectiile expuse la Muzeul D’Orsay, al treilea ca importanta din Franta, sunt o punte intre operele Muzeului Luvru si lucrarile artistice ale Muzeului National de Arta Moderna. Muzeul D’Orsay este amplasat pe malul Senei, in partea opusa a Muzeului Luvru. Galeriile sale gazduiesc peste 4.000 de opere de arta.

Muzeul Vatican, Roma, Italia

Vatican

Micul stat din capitala Italiei este un loc cu o mare incarcatura spirituala, istorica si culturala. Muzeul Vaticanului este unul dintre obiectivele principale ale statului papal, care contribuie la dezvoltarea spirituala a fiecarui vizitator. Daca ai rabdare sa astepti cateva ore bune la coada care se formeaza la intrare, ai prilejul sa admiri comori din Egipt, Orientul Apropiat si Etruria, tablouri, ceramica, mozaic, sculpturi si frescele celebrilor Michelangelo si Rafael.

Insula Muzeelor, Berlin, Germania

Insula Muzeelor

Jumatatea nordica a insulei din Districtul Mitte al capitalei Germaniei gazduieste un complex format din cinci muzee, fapt care i-a si adus numele de Insula Muzeelor. Locul este inclus in patrimoniul UNESCO si gazduieste Muzeul Vechi, Muzeul Nou, Galeria Nationala Veche, Muzeul Bode si Muzeul Pergamon. In galeriile celor cinci muzee vizitatorii pot admira de la colectii de obiecte antice la opere de arta care dateaza din secolul XX.

Muzeul de Stat Ermitaj, St. Petersburg, Rusia

Muzeul Ermitaj

Fondat in baza colectiei de arta a imparatesei Elisabeta a II-a si deschis publicului in 1852, Muzeul de Stat Ermitaj din Sankt Pertersburg este unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Muzeul Ermitaj curpinde mai multe cladiri construite de-a lungul timpului datorita extinderii continue a colectiei Imparatesei Ecaterina. Palatului de Iarna al tarinei i s-au adaugat Micul Ermitaj, Marele Ermitaj, Noul Ermitaj si ulterior alte cladiri. Colectia muzeului cuprinde aproximativ 3 milioane de lucrari de arta, care dateaza din Paleolitic pana in perioada contemporana.

Muzeul Rijks, Amsterdam, Olanda

Muzeul Rijks

Muzeul Rijks este cel mai mare din Olanda si una dintre principalele atractii turistice din Amsterdam. Colectiile muzeului numara importante opere de arta realizate in Epoca de Aur a Olandei (secolul al XVII-lea), colectii de arta asiatica, gravuri, schite si cea mai mare biblioteca publica de arta si istoria artei din Olanda. Muzeul Rijks a fost infiintat in 1800, fiind unul dintre cele mai vechi din lume.

Tu ce alte muzee din Europa ai adauga pe lista?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >