Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouSejururi balneare
 

Activitati in statiunea Calimanesti-Caciulata

Activitati in statiunea Calimanesti-Caciulata 11.03.2013 | Turist in Romania

Statiunea Calimanesti-Caciulata este localizata la poalele muntelui Cozia, in apropiere de raul Olt. Zona este deosebit de atractiva pentru turisti pentru ca imbina doua spatii naturale de exceptie, creand, intre ele, un loc ideal pentru petrecerea unei vacante linistite si relaxante. “Perla” statiunilor de pe valea Oltului, Calimanesti-Caciulata ofera o serie de servicii pentru ca turistii sa-si poata planifica aici vacante, dar si pentru a putea beneficia de curele naturale disponibile in centrele de tratament. Ca statiune balneoclimaterica, s-a remarcat atat pe plan national, cat si international din cele mai vechi timpuri.

Activitati de tratare in Calimanesti-Caciulata

Activitati de tratare

Pentru cei care isi doresc un tratament natural, intr-un spatiu linistit si frumos din tara noastra, statiunea Calimanesti-Caciulata este cea mai buna solutie. Complexele de tratament sunt alimentate de apele izvoarelor din zona, oferind astfel o serie de remedii naturale pe baza de ape minerale. Faima acestor ape este una raspandita nu numai la nivel national, ci si international, dat fiind faptul ca inca din anul 1860, apa era imbuteliata si trimisa la Paris pentru diverse cure.
Apele minerale din zona Calimanesti-Caciulata au numeroase proprietati, prin care se trateaza diverse afectiuni. Astfel, curele interne sunt recomandate pentru afectiuni ale tubului digestiv, pentru afectiuni dismetabolice si pentru afectiuni ale aparatului urinar si ale celui biliar. Curele externe sunt perfecte pentru cei care au probleme de sanatate ale aparatului locomotor, care au afectiuni ginecologice sau afectiuni ale cailor respiratorii superioare.

Tratament

Activitati de agrement in Calimanesti-Caciulata

Drumetii

Posibilitatea de a face si altceva pe langa tratamente in statiunea Calimanesti-Caciulata este una foarte vasta. Astfel, activitatile de agrement sau cele pur si simplu turistice, pot include pentru cei veniti aici atat practicarea unor sporturi, cat si vizitarea obiectivelor turistice din imprejurimi.
Centrele de tratament ofera si posibilitatea practicarii unor sporturi pe parcursul vacantei, incluzand acest mijloc de petrecere a timpului liber intre cele care influneteaza pozitiv starea de sanatate. In plus, la acestea se adauga drumetiile pe diverse trasee marcate, in care turistii se pot bucura de miscare, dar si de frumusetile naturii.

Manastirea Cozia

Manastirea Cozia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona Calimanesti-Caciualata. Ridicata in 1388, manastirea este un valoros monument de arta religioasa medievala. Toate elementele arhitecturale brancovenesti, simbolurile religioase, dar si vechimea si statutul locasului de cult, contribuie la renumele pe care si l-a format Manastirea Cozia in timp.

Pentru cei care opteaza pentru o vacanta in aceasta statiune exista asadar numeroase activitati de toate felurile care pot fi incercate. Prin urmare, tot ce mai trebuie sa faceti este sa va asigurati un loc de cazare in Calimanesti-Caciulata si vacanta poate incepe.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >