Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Baile Felix nouCITY BREAK
 

Atractii incredibile pe care le poti admira in Cazanele Dunarii

Atractii incredibile pe care le poti admira in Cazanele Dunarii 29.04.2016 | Turist in Romania

Dunarea este un fluviu care deseneaza forme de relief si peisaje minunate, de-a lungul cursului sau, insa niciunul dintre acestea nu se compara prin frumusete cu zona defileului. Zona de la intrarea Dunarii in tara si pana la barajul Portile de Fier I este spectaculoasa, iar apele fluviului mangaie stancile de calcar, creand cele mai frumoase peisaje din vestul tarii. In Defileul Dunarii, pe o portiune de 3 kilometri, acolo unde fluviul desparte Muntii Carpati de cei Balcani, se afla Cazanele Mici si Cazanele Mari.

Daca ai trecut Cazanele Mici si Cazanele Mari pe lista ta cu destinatii de calatorie este o decizie cat se poate de inspirata. Aceasta zona, situata la limita dintre judetele Mehedinti si Caras-Severin, iti va dezvalui cele mai frumoase peisaje pe care le-ai vazut vreodata in Romania, un amestec de stanci salbatice, alintate de cursul involburat al Dunarii. Atractiile si activitatile turistice iti vor umple timpul, iar daca te afli in cautarea aventurii, zona Cazanelor este un loc ideal pentru a-ti potoli setea de adrenalina.

Capul lui Decebal – atractia zonei

Decebalus Rex

Simbolul Cazanelor Dunarii este statuia uriasa din Golful Mraconiei. Sculptat in stanca, Decebalus Rex este cea mai mare sculptura in piatra din Europa (55 metri) si atrage mii de turisti din toate colturile tarii si de peste hotare. Tot aici este si locul din care se pleaca in plimbare cu barca si se desprind numeroase trasee montane si de off-road. Statuia lui Decebal este situata pe DN57, iar de o parte si de alta a podului din fata acesteia sunt amenajate debarcadere pentru plimbarile de agrement ale turistilor. 

Tabula Traiana

Cazanele Dunarii ofera atractii turistice atat pe apa cat si pe uscat. Daca ai ales sa faci o plimbare pe Dunare, vei ajunge cu siguranta si la Tabula Traiana, locul prin care trupele romane au traversat Dunarea, ajungand pe teritoriul tarii noastre, in urma cu aproape doua milenii. Locul este marcat printr-o inscriptie care dateaza de la acea vreme, amplasata pe malul sarbesc, dar care poate fi observata de aproape. Traseul plimbarii cu barca te va duce si la Pestera Ponicova si Grota Veterani, iar pana sa ajungi acolo vei fi fascinat de frumusetea peisajului. 

Manastirea Mraconia

Manastirea Mraconia

La doar cateva sute de metri de statuia lui Decebal si locul de pornire in plimbari cu barca vei descoperi un alt obiectiv care atrage sute de turisti. Este vorba despre Manastirea Mraconia, lacas de cult ridicat pe ruinele unei vechi biserici, ce dateaza din secolul al XVI-lea si a fost inghitita de ape in urma construirii barajului Portile de Fier I. Manastirea Mraconia este un loc de reculegere pitoresc si mai este cunoscuta si sub numele de Manastirea de sub ape

Plimbare prin maruntaiele muntelui

grota Veterani

Daca te afli in cautarea aventurii, Pestera Ponicova iti va potoli setea de adrenalina. Situata pe raza localitatii Dubova, Pestera Ponicova este un culoar care strapunge muntele. Accesul spre galeria principala se face fie cu barca, de pe Dunare, fie de pe uscat. Practic, prin galeria principala poti face o plimbare in maruntaiele Muntelui Ciucaru Mare, descoperind alte doua galerii cu formatiuni speologice spectaculoase. Daca te incumeti sa patrunzi in pestera este recomandat sa fii echipat corespunzator si sa ai la tine o sursa de lumina, deoarece nu au fost efectuate amenajari corespunzatoare.

Trasee montane si cele mai frumoase privelisti

Ciucaru Mare

Dupa ce ai explorat galeriile Muntelui Ciucaru Mare, acorda-ti timp sa vezi Cazanele Dunarii si de la inaltime. Traseele montane sunt usor de parcurs, bine marcate si pornesc din comuna Dubova pana pe creasta muntelui. De la inaltime vei vedea cum clocoteste adevarata frumusete a zonei, te vei minuna de zone inguste si golfurile largi, iar daca ai ajuns aici in sezonul potrivit poti avea norocul sa admiri si specii de plante si animale aflate pe cale de disparitie, respectiv laleaua de munte si broasca Herman. Alte trasee te duc spre Muntele Ciucarul Mic si Muntii Almajului.

Tu ce alte atractii turistice din zona Cazanelor Dunarii cunosti?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >