Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareCITY BREAK
 

Baile Felix, un loc care gazduieste mai multe obiective turistice unice in Europa

Baile Felix, un loc care gazduieste mai multe obiective turistice unice in Europa 06.03.2013 | Turist in Romania

Lacul cu nuferi si lotusi termali, melcul supravietuitor erei glaciare „Melanopsis Parreyssi”, pestele „Rosioara lui Racovita”, mecanismul care indica fazele lunii sau numeroase aparate pentru identificarea anumitor probleme de sanatate sunt numai cateva din lucrurile unice in Europa, care se gasesc chiar in Baile Felix.

Baile Felix este cea mai mare statiune balneara cu regim permanent din Romania. Vechile documente atesta utilizarea bailor in tratarea diverselor afectiuni inca din anul 1000, cand izvoarele termale au fost descoperite de calugarul Felix. Statiunea este renumita de decenii in primul rand pentru apa termala din zona, in al doilea rand pentru tratamentele si programele de recuperare din interiorul statiunii si nu in ultimul rand pentru rezervatiile cu vegetatie unica pentru aceasta parte a Europei. Aproximativ 100.000 de persoane vin anual in Baile Felix pentru a se bucura de aceste lucruri.

Lacul cu nuferi si lotusi termali din Baile Felix

Lacul cu nuferi si lotusi termali, mai exact “Nymphaea Lotus Thermalis” este un obiectiv turistic unic in Europa. Este un mister cum de aceste flori frumos mirositoare se dezvolta in acest loc. Se presupune ca semintele de nufar au fost aduse pe acest lac fie de turci, fie de pasarile calatoare. Lacul pe care cresc acesti nuferi are o temperatura de 30 grade Celsius si pe langa nuferii unici in Europa mai gazduieste si melcul supravietuitor erei glaciare „Melanopsis Parreyssi”, pestele „Rosioara lui Racovita”, unic in lume, dar si broasca de lac si tritonul crestat, extreme de rare pe glob.

Biserica cu Luna

La doar cativa kilometri de lacul cu nuferi si lotusi termali se afla Biserica cu Luna, sau Catedrala Adormirea Maicii Domnului, construita intre anii 1784 – 1790. Aceasta gazduieste pe turla bisericii o sfera cu un diametru de aproximativ 3 milimetri, care se deplaseaza dupa miscarea de rotatie a lunii in jurul pamantului. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Crisana, deasemenea unic in Europa.

Alte locuri de vizitat in Baile Felix

Pe langa aceste obiective turistice mai puteti vizita si Strandul cu apa termala Apolo, construit in anul 1900, Rezervatia Naturala “Paraul Peta”, Capela de la Haieu, Biserica de lemn din Brusturi sau Biserica ortodoxa din Haieu. Daca ajungeti pana la Baile Felix nu ratati si Pestera Ursilor, este unica in tara din pricina densitatii de fosile ale ursului de pestera gasite in interior.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >