Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeBaile Felix nou
 

Baile Tusnad si cele 44 de izvoare naturale

Baile Tusnad si cele 44 de izvoare naturale 02.04.2013 | Turist in Romania

Zona Bailor Tusnad a devenit cunoscuta inca din anul 1842, cand, spun istorisirile despre formarea statiunii, un fiu de cioban a fost vindecat miraculos cu apele ce izvorasc aici. Astfel, in urma descoperiri proprietatilor de tratare si de recuperare ale corpului uman cu ajutorul acestor ape minerale, s-au pus bazele construirii bailor locale, dar si al unitatilor de cazare in Baile Tusnad.
Baile_tusnad_Izvor_amenajat

Proprietatile Bailor Tusnad si ale celor 44 de izvoare

Baile Tusnad s-au format de-a lungul celor 44 de izvoare naturale prezente aici. Din numarul mare de surse de apa, care alimenteaza punctele de tratament, doar 6 sunt amenajate si folosite, din care izvoarele Stanescu, Mikes, Apor si Ileana sunt cele folosite pentru curele externe. In rest, cei care isi doresc un tratament natural, pot opta pentru unul dintre centrele disponibile, in care se trateaza diverse afectiuni, cum sunt cele cardiovasculare, digestive, endocrine, urniare si nervoase.

Izvorul_Mike
Posibilitatile pe care le ofera complexele de tratare de aici sunt urmatoarele: masaj reflex, bai, cura interna cu ape minerale, magnetoterapie, bai galvanice, gimnastica medicala, cure de bai carbogazoase calde, impachetari cu parafina, terapii in apa, fizioterapii etc. In plus, reconfortarea psihica este asigurata aici de un bioclimat tonic, bogat in ioni negativi si in aerosoli.
Baile_Tusnad

Obiective turistice

O vacanta in zona Bailor Tusnad nu ar fi completa fara posbilitatea de a vizita cateva dintre obiectivele turistice din imprejurimi. Aici exista o multime de oportunitati pentru cei care vor sa se bucure si de natura, in acelasi timp, nu numai de tratamente naturale. Chiar mai mult, pot profita de numeroasele ocazii de a face drumetii in apropiere si de a descoperi zone naturale fermecatoare, perfecte pentru dupa-amieze de liniste si de relaxare.
Lacul_Sfanta_Ana
Lacul Sfanta Ana este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona. Este un lac unic in Europa Centrala, pentru ca este plasat intr-un crater vulcanic, fiind de asemenea declarat ca rezervatie naturala. Stanca Soimilor este un alt punct interesant pentru turisti, care ofera o panorama minunata de la inaltime, asupra Defileului Oltului, dar si ruinele cetatii cu acelasi nume.
Stanca_Soimilor
Baile Tusnad ofera o multime de posibilitati pentru turisti. Cele 44 de izvoare sunt sursele de alimentare ale unui areal in care se pot face tratamente pentru afectiuni foarte variate. Pe langa acestea, obiectivele turistice completeaza disponibilitatile pentru turism, astfel incat sa poti planifica o vacanta aici, dar si o sesiune de tratamente in acelasi timp.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >