Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKRelaxare la Stana de Vale
 

Barcelona lui Gaudi - cele mai impresionante constructii

Barcelona lui Gaudi - cele mai impresionante constructii 03.06.2013 | City Break

Barcelona este locul in care Antonio Gaudi si-a realizat cele mai impresionante capodopere arhitecturale. O vizita in acest oras nu poate fi altfel decat centrata in jurul acestor frumuseti, mai ales ca stilul acestui artist, al constructiilor sale, este unul unic si original, deosebit prin ciudatentia lui si prin combinatiile impresionante realizate.

Casa Vicens

Casa Vicens din Barcelona
Sursa

Casa Vicens a fost creata de Antonio Gaudi pentru industrialistul Manuel Vicens si a fost prima lucrare importanta a acestuia. Construita in perioada 1883-1889, casa este unul dintre faimoasele simboluri ale Barcelonei create de Gaudi si a fost adaugata pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO in 2005. Stilizata in stil maur, Casa Vicens a fost imaginata de cei doi impreuna, pentru a crea un spatiu rezidential perfect. Datorita faptului ca este o proprietate privata, aceasta nu poate fi vizitata, ci doar admirata din exterior.

Casa Batllo

Casa Batllo din Barcelona
Sursa

Casa Batllo este una dintre cele mai impresionante rezidente construite de Gaudi. In anul 1904 a fost reconstruita in formula imaginata de Gaudi pornind de la o constructie deja existenta. Este una din operele impresionante ale arhitectului, pe care nu o poti rata la o vizita in Barcelona. Elementele remarcabile la aceasta constructie sunt liniile ondulate care o definesc si numarul mare de culori vizibile pe fatada. Casa Batllo si-a deschis portile in anul 2002, devenind muzeu, iar in 2005 a fost inclusa pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO.

Casa Mila

Casa Mila din Barcelona
Sursa

Casa Mila, cunoscuta si sub numele de La Pedrera, a fost construita in perioada 1906-1912. Ca si Casa Batllo, Casa Mila are de asemenea un design unic, in care primeaza liniile curbe, in locul celor drepte. La vremea constructiei a fost o creati extrem de constroversata, dar care a adus si o multime de inovatii, cum ar fi structura din otel, peretii stil perdea (care se sustin singuri), parcarea subterana si lifturile private. In 1984, Casa Mila a fost inclusa pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO. Astazi, casa poate fi vizitata de catre public si este locul a numeroase expozitii si evenimente culturale.

Parc Guell

Parc Guell din Barcelona
Sursa

Parc Guell este una dintre cele mai impresionante opere ale lui Antonio Gaudi, deoarece nu este o simpla constructie, ci un complex de gradini si constructii dintre cele mai interesante. A fost construit in perioada 1900-1914 si este, de asemenea, Sit de Patrimoniu Mondial UNESCO. Explozia de mozaicuri colorate este una dintre cele mai atragatoare elemente, ce poate fi regasita pe toata suprafata parcului. Cele mai interesante cosntructii din Parc Guell sunt: bancile de pe terasa principala, salamandra, poarta si zidurile parcului, viaductul, mozaicurile de pe tavane etc.

Sagrada Familia

Sagrada Familia din Barcelona
Sursa

Sagrada Familia este probabil cea mai cunoscuta opera a lui Antonio Gaudi, pentru ca este un simbol intre lucrarile sale si una dintre cele mai reprezentative imagini ale Barcelonei. Constructia bisericii a inceput in anul 1882 si, desi inca nu este terminata, a fost inclusa pe lista Siturilor de Patrimoniu Mondial UNESCO. Stilul arhitectural propuse de Gaudi este unul gotic, dar si art nouveau, intr-o combinatie de forme unice, pe fatadele ce au diferite tematici. Vizitatorii pot accesa muzeul, cripta, magazinul, nava bisericii si doua dintre turnuri.

Barcelona are foarte multe atractii turistice, dar acestea cinci realizate de Gaudi sunt cele mai importante, cele pe care trebuie sa le vezi, pentru a intelege maretia operelor realizate de acesta, unicitatea lor si valoarea lor arhitecturala si culturala. Ce alte opere ale lui Gaudi impresioneaza in Barcelona?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >