Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Bucura-te de relaxare si de diverse tratamente naturale la Lacul Amara

Bucura-te de relaxare si de diverse tratamente naturale la Lacul Amara 05.10.2013 | Turist in Romania

Lacul Amara este situat in judetul Ialomita, in statiunea Amara. Localitatea Amara a fost atestata documentar in timpul lui Matei Basarab. Astazi, acestea este una dintre cele mai importante statiuni balneo-climaterice ale Romaniei. Apa sulfurata minerala a Lacului Amara este cea datorita careia aici s-a dezvoltat o baza de tratament pentru diferite afectiuni, dar si o zona turistica deosebita. Iata cum te poti bucura si tu de beneficiile Lacului Amara.

Tratamente naturale la Lacul Amara

Plaja Lacului Amara

Sursa

Lacul Amara este bogat in ape minerale sulfuroase, oferind un mediu propice pentru tratamente naturale cu apa si namol sapropelic. Tratamentele disponibile aici sunt indicate pentru afectiuni locomotorii, reumatice, neurologice, ginecologice, dermatologice si post-traumatice. Astfel, statiunea este ideala pentru cei care doresc sa amelioreze natural simptomele unor boli si pentru cei care au nevoie de refacere in perioada de convalescenta sau de recuperare dupa accidente. Procedurile de tratare se bazeaza pe hidroterapie, terapie fizica, kinetoterapie si peloidoterapie.

Tratamentele se pot face intr-una dintre bazele specializate interioare, care sunt accesibile si din hotelurile din statiunea Amara. In plus, poti opta pentru relaxare si tratament si pe malul lacului, pe una dintre plajele de aici, dintre cele amenajate si intretinute de hoteluri, dar si pe plajele speciale pentru copii sau cele pentru nudisti.

Lacul Amara

Lacul Amara

Sursa

Lacul Amara este un lac natural, sarat, ale carui ape sunt perfecte pentru tratamente, dar si pentru agrement. Lacul are o adancime de 3m si o suprafata de 132ha. Apa este bogata in diverse saruri si minerale, ceea ce a dus si la formarea unui namol special, deosebit de benefic din punct de vedere terapeutic. Malurile acestuia au fost amenajate cu plaje, astfel incat turistii sa se poata bucura de cele mai frumoase spatii de relaxare pentru vacantele lor in statiunea Amara.

Parcul dendrologic si Herghelia Jegalia

Parcul dendrologic Amara

Sursa

Parcul dendrologic se desfasoara in jurul Lacului Amara si este locatia perfecta pentru plimbari si pentru drumetii in apropiere. Aerul proaspat, mediul natural si numeroasele specii de plante si animale transforma parcul intr-un decor de vacanta ideal. Herghelia Jegalia se afla de asemenea in apropiere si poate completa plimbarea in parc. Aici atat cei mici, cat si cei mari se vor bucura de relaxare printre cai, pe care ii pot admira si mangaia sau pe care ii pot chiar calari.

Alte obiective turistice din apropiere de Lacul Amara

Parcul de vacanta Hermes Slobozia

Sursa

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de relaxare si de posibilitatile pe care ti le ofera Lacul Amara, atunci trebuie sa vizitezi si zonele invecinate si sa descoperi cateva obiective turistice interesante. O vizita in Slobozia, care se afla la doar 7km de Amara, iti poate dezvalui cateva dintre aceste atractii. Aici poti vedea Muzeul Judetean, Muzeul Agriculturii si Biserica Sfintii Voievozi. Tot in apropiere de Slobozia vei gasi si Parcul de Vacanta Hermes Slobozia, care are o tematica western, dar in care poti admira si o cetate si o replica de mai mici dimensiuni a Turnului Eiffel.

Bucura-te si tu de cele mai bune tratamente naturale pe malul Lacului Amara si fa-ti vacanta completa cu ajutorul numeroaselor obiective turistice din apropiere. Pentru toate acestea, rezerva-ti acum cazarea in Statiunea Amara!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >