Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Relaxare la Stana de ValeSejururi balneare
 

Busteni - o statiune pentru vacanta ta de iarna

Busteni - o statiune pentru vacanta ta de iarna 20.01.2014 | Vacanta de iarna

Statiunea Busteni este una dintre cele mai bune alegeri pentru vacanta ta de iarna. Desi poate fi o destinatie excelenta si in restul anului, majoritatea turistilor aleg sa-si petreaca concediile aici pe timp de iarna, pentru numeroasele posibilitati pe care le ofera statiunea in timpul acestui sezon. Iata asadar care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa alegi statiunea Busteni pentru destinatia ta de vacanta la munte!

Partii de schi in Busteni

Partii de schi in Busteni
Sursa

Sporturile de iarna reprezinta principalele motive pentru care turistii acceseaza statiunile montane din tara noastra. Statiunea Busteni este una dintre alegerile cele mai bune din acest punct de vedere, pentru ca include o serie de partii de schi moderne si foarte bine amenajate si echipate. Principala partie este Kalinderu, lunga de 1 200m si cu denivelare de 300m, dotata cu nocturna si tunuri de zapada artificiala. La aceasta se adauga si alte partii perfecte pentru schi, dar si pentru alte sporturi de iarna, cum ar fi: Gura Diham, Babele, Piatra Arsa si Silva pentru incepatori si Boncu, Omu, Caraiman si Valea Cerbului care au un grad mare de dificultate.

Crucea Eroilor Neamului

Crucea Eroilor Neamului
Sursa

Crucea Eroilor Neamului este localizata in Muntii Caraiman, la baza caruia se afla si statiunea Busteni. Monumentul construit in perioada 1926-1928 este accesibil din statiune, prin telecabina Busteni-Babele sau pe traseul turistic Jepii Mici, si reprezinta un spectacol vizual pentru turisti atat de la poalele muntelui, cat si prin panorama pe care o ofera asupra peisajului de la inaltimea sa. Crucea Eroilor Neamului cinsteste memoria ceferistilor cazuti la datorie in timpul Primului Razboi Mondial. Astazi, monumentul este iluminat cu ajutorul a 300 de becuri de 500 W si poate fi vazuta de la o distanta foarte mare, in functie de conditiile meteo.

Babele si Sfinxul

Sfinxul
Sursa

Babele si Sinxul sunt formatiuni stancoase celebre din Masivul Bucegi, accesibile din statiunea Busteni cu ajutorul telecabinei Busteni-Babele. Ambele sunt inconjurate de o multime de legende legate de formarea lor si de posibilitatea ca acestea sa fie fost altare inchinate zeilor daci. Babele s-au format prin erodarea eoliana a stancilor si sunt sculptate in diverse forme, fapt ce le-a atras si denumirea de Altarele ciclopice din Caraiman. Sfinxul este un megalit de dimensiuni impresionante, avand 8m inaltime si 12m latime, asemanator constructiilor egiptene, fapt ce i-a atras si numele pe care il poarta azi.

Asadar, statiunea Busteni are foarte multe de oferit celor care aleg ca destinatie de vacanta pe timp de iarna. Partiile de schi si unele dintre cele mai importante obiective turistice naturale din tara noastra asigura o vacanta completa si plina de distractie. Vrei si tu sa schiezi si sa vizitezi simbolurile naturale ale tarii noastre? Atunci tot ce trebuie sa faci este sa alegi si tu acum o vacanta la Busteni!

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >