Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

CITY BREAKSejururi balneare
 

Carnavalul de la Venetia - o vacanta plina de culoare

Carnavalul de la Venetia - o vacanta plina de culoare 02.01.2014 | Idei pentru concediu

Carnavalul de la Venetia este una dintre cele mai populare festivitati din lume si are loc in fiecare an intr-unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei. Carnavalul se desfasoara in prima parte a anului si se incheie la inceputul postului Pastelui, in ziua de Martedi Grasso, martea considerata a fi ultima zi de "rasfat" de dinaintea postului. Numerosi turisti ajung la Venetia in pragul Carnavalului pentru a urmari spectacolul mastilor si numeroasele evenimente.

Istoria Carnavalului de la Venetia

Carnavalul de la Venetia
Sursa

Se spune ca acest carnaval isi are originile in anul 1162, cand a marcat victoria "Serenissima Repubblica" asupra Patriarhiei de Aquileia. Sarbatoarea s-a transformat intr-un carnaval cu dansuri, spectacole si masti in Piata San Marco. Festivalul a devenit oficial in perioada Renasterii si a devenit treptat cunoscut la nivel mondial. Desi a fost interzis o buna perioada de timp, Carnavalul de la Venetia a fost reinstaurat in anul 1979, devenind un simbol al culturii si al traditiei venetiene.

Mastile Carnavalului de la Venetia

Carnavalul de la Venetia
Sursa

Mastile purtate atat de participantii la carnaval, cat si de localnici si de turisti sunt simbolice pentru acest eveniment al Venetiei. De-a lungul timpului, s-au adus diverse explicatii istorice acestei mascari a populatiei venetiene, insa niciuna nu a fost confirmata complet. In principiu, locuitorii se puteau masca pe o perioada foarte mare a anului, iar cei care confectionau mastile, mascherari, faceau parte dintr-o breasla care se bucura de reguli si legi diferite.

Astazi, mastile au devenit din ce in ce mai complexe, fiind realizate din sticla, portelan sau piele si fiind ornamentate cu tot felul de alte materiale, de la cele mai simple, pana la celebrele frunze realizate din foite de aur si pietre pretioase. Mastile se disting si dupa formele lor, care le-au adus si diverse nume simbolice, printre cele mai cunoscute si uzuale fiind: Bauta, Columbina, Medico della peste, Moretta, Volto, Pantalone, Arlecchino si Zanni.

Programul Carnavalului de la Venetia

Carnavalul de la Venetia
Sursa

Carnavalul de la Venetia se desfasoara dupa un program bine stabilit, pe parcursul a 18 zile. In zilele de weekend programul este unul extins, iar in timpul saptamanii include doar cateva activitati. Anul acesta zilele saptamanii sunt rezervate patinajului in Campo San Polo. In primele doua zile de carnaval, turistii se vor putea bucura si de La Festa Veneziana sull'acqua, iar, din a doua saptamana de carnaval, la acestea se vor adauga si alte petreceri organizate in Piata San Marco, dar si concursuri de costume si masti.

Carnavalul de la Venetia aduna in fiecare an aproximativ 3 milioane de turisti in orasul italian, care participa sau pur si simplu admira festivitatile si spectacolele cu masti si nu numai.

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >