Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a te decide asupra unei destinatii ideale pentru tine... de restul ne ocupam noi!

Sejururi balneareRelaxare la Stana de Vale
 

Castelul Peles din Sinaia – destinatia regala a Romaniei

Castelul Peles din Sinaia – destinatia regala a Romaniei 13.02.2017 | Turist in Romania

Atunci cand te gandesti la destinatii turistice simbolice pentru tara noastra, cu siguranta printre primele trei care iti vin in minte, una este si Castelul Peles din Sinaia. Construit pe o perioada extinsa, intre anii 1873 si 1914, ca resedinta de vara regala, acum Castelul Peles este un muzeu al opulentei deschis vizitelor publicului.

Castelul Peles

Istoria Castelului Peles

Castelul Peles a fost construit la initiativa regelui Carol I, dupa planurile unor reputati arhitecti si decoratori austrieci. Castelul Peles este o adevarata bijuterie arhitecturala realizat in stil neogotic, neo-renascantist, cu influente art deco. O suma totala a investitiilor realizate pentru aceasta resedinta ajunge la nu mai putin de 16 milioane de lei-aur.

Datorita apropierii de Valea Prahovei, unde se afla granita cu Imperiul Austro-ungar, Castelul Peles primeste o mai mare atentie decat a fost anticipat in planurile initiale, care spuneau ca acesta va fi folosit ca resedinta de vacanta. Familia regala ajungea sa petreaca aici extrem de mult timp: din mai pana in noiembrie.

Aici s-au tinut atat petreceri cu cele mai importante personalitati ale vremii, cat si importante intruniri politice. Un exemplu ar fi sedintele Consiliilor de Coroana din 1914, in cadrul carora se hotaraste neutralitatea Romaniei in Primul Razboi Mondial.

Castelul Peles, desi deschis circuitului turistic, este proprietate regala. Dupa decesul lui Carol I, proprietatea ii revine regelui Carol al II-lea. Pe perioada comunismului, lucrurile au stat putin diferit, datorita interesului pe care Castelul Peles il prezenta conducerii comuniste. Dupa 1989 insa Castelul Peles ii este redat regelui Mihai I. Acesta decide insa sa ii pastreze calitatea de muzeu si sa il lase disponibil turistilor.

Castelul peles obiectiv turistic

Fotografie preluata de pe everfresh.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce poti vedea la Castelul Peles

In imprejurimile Castelului Peles putem sa ne bucuram privirile cu numeroase statui, fantani si vase ornamentale din marmura, Castelul Pelisor, Casa de Vanatoare Foisor. In interiorul castelului vom putea observa stilul grandios in Holul de Onoare, Sala Florentina, Salonul Turcesc si Dormitorul Regal.

Biblioteca regala este un punct de interes pentru cei pasionati de carti, aceasta fiind plina cu carti rare cu coperti din piele si gravate cu litere de aur. In biblioteca regelui, pot fi gasite si carti in editii princeps. Tot din aceasta incapere, regele se refugia printr-o usa secreta din spatele unui raft de carti intr-o incapere secunda, ascunsa, pentru a savura cartile in liniste.

In salile de arme, pasionatii de istorie vor gasi numeroase arme si armuri, atat europene, cat si orientale, din secolele XIV-XVII. O armura completa pentru cavaler este expusa tot acolo.

Castelul Peles- sala armelor obiectiv turistic

Fotografie preluata de pe despreusi.blogspot.ro © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Informatii utile

Castelul Peles este situat in Sinaia, pe Valea Prahovei. Odata ajuns acolo, poti opta pentru o vizita cu ghid a castelului, cu text disponibil in limba romana, engleza, franceza, spaniola si italiana. Biletul pentru un tur de baza al Castelului Peles este de 30 de lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari si 7,5 lei pentru elevi sau studenti.

Tu ai vizitat Castelul Peles?

Ce parere ai?

Daca ti-a placut articolul zi-le si prietenilor tai despre el

 

 
 
x

TuristCenter.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >